Новини

Завтра, 17 серпня, у Вінниці запрацює онлайн-мапа укриттів

16 серпня 2022, 17:21

QR-коди з посиланням на карту розмістять на зупинках громадського транспорту та в місцях масового скупчення людей.

Як ідеться на сайті міської ради, сьогодні, 16 серпня, відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому затвердили перелік приміщень, які можуть використовуватись для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога».

Наразі нарахували 1339 об’єктів. Всі вони будуть відображені на онлайн-мапі, яка запрацює завтра. Крім того, йшлось про необхідність привести відповідні приміщення у належний санітарний та протипожежний стан, адже не усі власники провели необхідні роботи. Місця розташування таких об’єктів позначитимуть табличками та покажчиками.

"До переліку укриттів увійшло 1339 об’єктів: 701 об’єкт управляючих компаній, 568 об’єктів ОСББ та 70 об’єктів різних форм власності. По решті приміщень ведеться робота. Також комісія вирішила, що керівники підприємств, установ, організацій, управляючі компаніями, управителі, незалежно від форми власності та підпорядкування, голови правлінь ОСББ (за погодженням зі співвласниками багатоквартирних житлових будинків), розташованих на території Вінницької міської територіальної громади, мають вжити невідкладних заходів з приведення приміщень у належний санітарний та протипожежний стан: звільнити від сміття, впорядкувати входи, позначити їх відповідними табличками і покажчиками та надати безперешкодний доступ мешканцям", - наголосив директор департаменту цивільного захисту міської ради Олег Парфілов.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :