Новини

Життя Барської громади під час воєнного стану

18 квітня 2023, 15:36

З 24 лютого 2022 року Барська громада адаптувала свою життєдіяльність - тут одразу організували волонтерські штаби та центри територіальної оборони. 

«Разом із Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, волонтерами облаштували гуманітарний хаб для переселенців», - говорить барський міський голова Володимир Васильович Саволюк.

Жителі громади, як і більшість українців, дуже швидко мобілізували свої сили для допомоги військовим і тисячам вимушених переселенців.

 «Після початку повномасштабної війни в громаді активно запрацювали благодійні фонди - як засновані раніше, так і нові. Проявляли ініціативу громадські організації для забезпечення потреб військових. Також долучилися міжнародні благодійні фонди та міста побратими», - розповідає Володимир Васильович. 

І продовжує: – «Заклади дошкільної і початкової освіти на 95% облаштовані укриттями. На новий рівень вийшла міжнародна співпраця в гуманітарному напрямі та підтримка міст-партнерів, продовжується реалізація проектів із розвитку інфраструктури. А саме: реконструкція та ремонт вулично-дорожньої мережі, оптимізація поводження з ТПВ, будівництво водогонів, тощо».

З вірою у перемогу і в наші славні ЗСУ Барська громада продовжує виконувати ті задачі, які є першочерговими на даному етапі життя кожного українця.

Поділитися :