Новини

Зупинили за порушення ПДР, а виявили 55 літрів безакцизного алкоголю: деталі від поліцейських офіцерів громади Вінниччини

24 січня 2024, 10:24

При огляді автомобіля порушника виявили понад 55 літрів алкоголю у пластиковій і скляній тарі та 370 пачок сигарет без акцизних марок.

Як повідомляють на сайті ГУНП Вінниччини, у смт Чечельник поліцейські офіцери громади зупинили 40-річного водія за порушення ПДР. Під час огляду автівки правоохоронці у багажнику виявили вантаж нелегальної підакцизної продукції. 

На місце події офіцери громади викликали слідчо-оперативну групу, після чого вирушили до місця проживання керманича. Під час обшуку оселі вилучили цигарки та алкогольні напої без марок акцизного податку, а також з марками невідомого походження. Крім цього слідчі вилучили записи «чорної бухгалтерії», невстановлені акцизні марки, системний блок та інші речові докази.

Загалом поліція вилучила 95 літрів алкоголю та понад 20 тисяч пачок цигарок невідомого походження. Речові докази направили на експертизу.

За попередніми підрахунками вартість вилученої продукції становить понад - 1 200 000 грн.

"За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України", - коментують у поліції.

За це 40-річному затриманому загрожує до семи років позбавлення волі.


Фото: ГУНП Вінниччини

Поділитися :