Новини

12-річний штангіст з Вінниці став чемпіоном області з важкої атлетики

5 березня 2024, 13:00

Хлопець вперше виступав на змаганнях обласного рівня і спромігся стати чемпіоном у ваговій категорії до 45 кг.

Як розповідають на фейсбук-сторінці Спортивних новин Вінниччини, тепер у Павла Дячука, вихованця "колосвіської" спортшколи, нова ціль. Він хоче стати майстром спорту України. Рівняється на свого старшого одногрупника, кандидата у майстри спорту Михайла Новосада, який нещодавно перебрався до Вінниці із Волині.

"Я вперше завоював медаль на змаганнях. Тренуюся (тричі на тиждень) лише пів року. Важку атлетику обрав випадково. Мене запросили потренуватися, і це дуже сподобалося. Піднімати штанги — це класно! Отримую від цього задоволення. Травм не боюся", — розповів Павло Дячук.

Обласні змагання фінішували другого березня на базі спорттовариства «Колос». Вони слугували відбором на чемпіонат України, який відбудеться у середині цього місяця. На поміст вийшли близько пів сотні учасників із Турбова, Жмеринки, Вінницького району Городківки і господарів.

У командному заліку закономірно перемогла збірна Вінниці. Разом із нею трійку найкращих склали команди Городківки і Тульчина.

"Наше 16-річне дарування Михайло Новосад на чемпіонаті області не лише переміг, а й перевиконав на 15 кг норматив майстра спорту у двоборстві. Зокрема, у ривку підняв 128 кг, у поштовху — 156 кг. Тепер на чемпіонаті України він боротиметься за путівку на чемпіонат Європи. Він проходитиме в Греції в червні", — розповів старший тренер збірної області Костянтин Соцков.

Фото: Спортивні новини Вінниччини

Поділитися :