Новини

"12 років ефективної співпраці": у Вінниці збирався новий склад Ради підприємців

14 квітня 2021, 14:22

На першому засіданні, зокрема, обрали співголову Ради підприємців.

Новий склад Ради підприємців проголосував за директора ТОВ "Зодчий" Тараса Ковальчука. Як зазначив пан Ковальчук, у планах виробити спільну стратегію для розвитку вінницьких підприємців з урахуванням викликів сьогодення.

"Звичайно, у кожного підприємця та представника бізнесу є бачення, куди має рухатись місто. Ми маємо виробляти спільну стратегію. Будемо намагатися захищати інтереси бізнес", - зауважив Тарас Ковальчук.

Члени Ради підприємців, яка була створена ще у 2009 році за ініціативи тодішнього міського голови Володимира Гройсмана, представляють різні сфери бізнесу: індустрію гостинності, будівництво, медичний напрямок, харчову промисловість, машинобудування. Є і представники громадських організації, бізнес-асоціації та спілки вінницьких підприємців.

Як розповів заступник міського голови Андрій Очеретний, попередній склад Ради підприємців напрацював 20 проектів рішень міської ради для розвитку і підтримки бізнесу у Вінницькій громаді, брав участь у розробці економічного блоку антикризової програми "Вінничани важливі" та Стратегії розвитку "Вінниця 3.0".

"Вона працювала ефективно 12 років, розглядала ті питання, які пов'язані з економікою міста. Це ругеляторні акти, які приймаються в місті, це питання, які пов'язані з прийняттям бюджету Вінниці, встановлення податків та зборів на міському рівні, обговорення того, як буде жити місто в майбутньому. Якщо ми говоримо про квітень, то ми маємо напрацювати документ по податках і зборах на 2022 рік, який має бути прийнятий у червні для того, щоб його оприлюднити. Тому ми будемо з Радою підприємців зустрічатися. Це такий дієвий механізм, який дозволяє, щоб бізнес був присутній у всіх процесах міста Вінниці", - розповів Андрій Очеретний.

Міський голова Сергій Моргунов закликав представників Ради підприємців бути активними, ініціювати конструктивні пропозиції для розвитку економіки міста і пообіцяв ефективну взаємодію. Міський голова наголосив, що пріоритетним завданням є розвиток промисловості у громаді. Зокрема трьох індустріальних парків, реконструкції злітної смуги аеропорту і приміщення аеровокзалу, створення Центру підтримки бізнесу, налагодження комунікації представників бізнес-середовища Вінниці з їх колегами з міст-побратимів.

"Я налаштований достатньо серйозно активізувати промисловість у Вінниці, відкрити 3 нові заводи - і це достатньо серйозний потенціал.  Важливе питання - це продовження реалізації проекту реконструкції Вінницького аеропорту, де ми зможемо приймати на годину близько 500 пасажирів. Ми працюємо на сьогодні над створенням вантажного хабу для авіаперевезень. Будемо працювати над створенням відповідних майданчиків для бізнес-середовища", - наголосив Сергій Моргунов.

До нового складу Ради підприємців увійшли 29 представників малого, середнього бізнесу та великих промислових підприємств міста.

Поділитися :