Новини

14 жовтня у Вінниці відбудеться додатковий кінопоказ фільму «Вільна людина. Проща» 

29 вересня 2022, 15:52

Документальний фільм про десантника і мандрівника Валерія Маркуса перенесли на День захисників та захисниць України.

Як повідомляють у міській раді, перенесення відбудеться через технічні причини та велику кількість охочих побачити кінопоказ.

Кінокартину покажуть 14 жовтня на великому екрані – в кінотеатрі «Родина» (вул. М. Оводова, 47) о 18:00 год.

«Вільна людина. Проща» – це повнометражний документальний фільм режисера Сергія Дмитренка, в якій йдеться про десантника ЗСУ, учасника російсько-української війни, відомого блогера, мандрівника та автора книги-бестселера «Сліди на дорозі» Валерія Маркуса (Ананьєва). Кінокартина розкриває надважливі теми: реалії війни та складнощі реабілітації; силу волі та важливість подорожувати; мовне питання та значення культури; успіх, критику та ставлення до грошей.

У цьому фільмі, важливу роль відіграє історія про мандрівку Валерія Шляхом святого Якова, у пішу прощу з Парижа до мису Фіністерре в Іспанії. Та чи знайде десантник спокій, йдучи легендарним шляхом пілігримів? Як змінився Валерій після всього пережитого? Та чому його знову і знову тягне у далекі мандри?

Сюжет охоплює 2014-2020 роки, та з огляду на жахливі події сьогодення, він набув додаткових сенсів враховуючи, що після всього пережитого Валерій Маркус повернувся до лав ЗСУ з перших днів повномасштабної війни, – розповів директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Для участі потрібно попередньо зареєструватися за посиланням.
Вхідний квиток – 50 грн. Додатковий благодійний внесок – від 50 грн (ці кошти перерахують до благодійного фонду Markus Foundation на підтримку 47-го штурмового полку, головним сержантом якого є Валерій Маркус).

Нагадаємо, що у Вінниці цей фільм покажуть втретє. Перші два покази відбулися 17 і 24 вересня ексклюзивно у рамках Днів європейської спадщини. 

Трейлер фільму тут.

Поділитися :