Новини

18 грудня у Вінниці розпочинається марафон новорічно-різдвяних заходів

15 грудня 2020, 09:08

Вінничани зможуть взяти участь в онлайн-вікторинах, виставках та майстер-класах, мистецьких марафонах, конкурсах та челенджах, а також відвідати святкові концерти. 

Як повідомили на фейсбук-сторінці міської ради, з 18 грудня по 14 січня у Вінниці триватиме новорічно-різдвяний марафон заходів в соціальних мережах та на вебресурсах закладів культури міста. Інформацію про події, які  будуть відбуватися в рамках новорічно-різдвяного циклу свят, вінничани зможуть знайти на Культурному порталі міста "VinCultureCode". Святкові концерти, онлайн-вікторини, виставки та майстер-класи, мистецькі марафони, конкурси та челенджі – все це та багато іншого чекає на містян в святковий період.

Розпочнеться марафон 18 грудня концертом "Новорічна феєрія" від вихованців музичної школи №2, свої святкові концертні програми підготували також вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва "Зоряна мрія" та гурт "Sunrise". У рамках концерту всіх вінничан з прийдешніми святами привітає Святий Миколай.

Також кожен охочий може приєднатися до новорічного челенджу "Святковий декор твоєї оселі". Вінничанам пропонують проявити фантазію, стати дизайнером власного інтер'єру та розмістити у фейсбуці відео чи фото святково прикрашеної оселі з відповідним хештегом.

Мережа бібліотек-філій та образотворчі відділення мистецьких шкіл підготували цикл тематичних майстер-класів для всієї сім'ї, зокрема, зі створення ялинкових прикрас, листівок, новорічного декору оселі. Досягнення та творчі здобутки демонструватимуть вінничанам учні та вихованці клубних закладів та мистецьких шкіл міста в новорічному концертному марафоні.

Можливість кожному презентувати свої творчі проєкти онлайн та заявити про себе як про нові творчі одиниці на мапі міста з'явиться у вінничан в рамках караоке-шоу "Зірка на ялинці" та загальноміського інтерактивного конкурсу "MUSIC CAMP Вінниця - 2020".

Родзинкою різдвяних свят стануть тематичні концертні програми Академічного міського камерного хору ім. В. Газінського в костелі Святої Діви Марії Ангельської (25.12) та в Церкві Покрова Пресвятої Богородиці (06.01). Атмосферність та багатовікові традиції Різдва презентують фольклорні гурти та хорові колективи міста та приєднаних громад.

Аби детальніше ознайомитися з програмою, слідкуйте за афішами, які з'являтимуться щотижня на Культурному порталі міста.

Поділитися :