Новини

180 класів і 60 груп у дитсадках: у Вінниці покращують інклюзивність освітніх закладів

3 лютого 2022, 12:48

В інклюзивних класах діти з особливими освітніми потребами навчаються разом з іншими учнями. Це сприяє їхній соціалізації та розвитку у суспільстві.

Наразі у школах міста функціонує 180 інклюзивних класів для 232 дітей з особливими освітніми потребами та один спеціальний клас – для шести учнів. Тоді як у 2021 році їх було 173. Про це повідомляють на сайті міськради.

 «В інклюзивні класи введені ставки асистента вчителя. Відповідно до потреб учня та індивідуальної програми розвитку надаються психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги. Для проведення занять залучаються фахівці з-поміж працівників закладу або додаткові спеціалісти», - пояснила директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Також діти з особливими освітніми потребами здобувають освіту і у спеціальних класах. Так, у комунальному закладі «Вінницький ліцей № 16» у 2013 році відкрили спеціальний клас для дітей зі зниженим зором, в якому навчається 6 учнів. Класна кімната облаштована необхідним обладнанням та приладдям із дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. Учні спеціального класу навчаються за типовою освітньою програмою для закладів загальної середньої освіти ІІ ступеня. До спеціального класу, на відміну від інклюзивного, посада асистента вчителя не вводиться.

Організація інклюзивного навчання відбувається і у дошкільних закладах освіти. Наразі у садочках Вінницької громади діє 60 інклюзивних груп, у яких виховують 113 дітей з особливим освітніми потребами.

Читайте також:
За минулий рік у Вінниці створили 70 ОСББ

Поділитися :