Новини

20 металевих пічок-буржуйок відправлять з Вінниці для наших захисників та захисниць на передовій

25 листопада 2022, 13:54

Пічки для наших захисників та захисниць на передовій виготовили вінницькі майстри на замовлення депутатів міської ради. Їх передають міжрегіональному координаційному гуманітарному штабу, в межах акції "Тепло від дому до окопу".

Як розповів секретар міської ради Павло Яблонський, це лише початок, у майбутньому планують виготовляти більше буржуйок для військовослужбовців.

У березні, коли розпочалась повномасштабна війна, вінницька міська рада і облрада в особі Сергія Моргунова і Вячеслава Соколового, підписали рішення про створення Міжрегіонального гуманітарного штабу. Його очолив Володимир Гройсман. Впродовж 9 місяців штаб допоміг багатьом громадам: Харкову, Маріуполю, Чернігову, Миколаєву та іншим. Тож, з приходом зими, гуманітарний штаб започаткував проєкт, щоб зібрати буржуйки й передати нашим хлопцям, які зараз на передовій. І депутати міської ради до цього долучились, - розповів Павло Яблонський. 

Металеві пічки полегшать побут вінницьких підрозділів, які перебувають у зоні бойових дій. За допомогою них наші воїни зможуть зігрітись, просушити одяг і приготувати гарячу їжу. Разом з буржуйками на передову передадуть також домашню випічку і смаколики. За словами депутатки міської ради Світлани Василюк, акція "Тепло від дому до окопу", започаткована Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, безстрокова. Долучатися до неї запрошують усіх небайдужих, адже наші захисники на фронті з нетерпінням чекають на таку допомогу.

Це для наших хлопців просто необхідно, бо ми завдячуємо їм, що можемо жити й працювати на перемогу. Хочу, щоб наші військові після важкого дня могли повернутись у свій бліндаж і висушити одяг та заварити чашку гарячого чаю на буржуйці. Потрібно, щоб захисники і захисниці були обігріті нашим теплом. Бо завдяки їм сьогодні твориться наша спільна перемога, - каже пані Світлана. 

#ГуманітарнийШтаб

 

 

Поділитися :