Новини

20-річному "азовцю" з Вінниці просять присвоїти звання Героя України (посмертно)

18 березня 2024, 11:56

Олексій Волинець у свої 18 вирішив боронити рідний край з перших днів повномасштабного вторгнення. Незважаючи на те, що навчався на першому курсі університету в Польщі.

Петицію на офіційному сайті Президента зареєструвала мати Оборонця Анжела Зелінська. 

Олексій у лютому 2022 року повернувся до України, адже не міг залишитись осторонь. Коли почув, що його товариші захищають Маріуполь, одразу подав документи до 12-ої бригади «Азов». Не дочекавшись відповіді, за власним бажанням відправився у зону бойових дій до Запоріжжя, де його і зарахували в омріяну бригаду.

"Олексій «ПРОК» був добрим, світлим, справедливим, щирим, товариським, справжнім патріотом своєї Батьківщини. Він мріяв жити у вільній країні і до останнього був вірний військовій присязі так, як справжній воїн і патріот, віддав своє життя за можливість щасливого майбутнього у мирній, незалежній і його рідній Україні", - каже мати Захисника.

На жаль, талановитий військовий, який подавав великі надії, поліг під час бою на Луганщині. 8 листопада 2023 року серце воїна перестало битися. Йому назавжди залишилося 20 років...

"Льоша був найсміливіший з усіх, кого я знаю, він заслуговує мати відзнаку Героя України, на жаль, посмертно", - розповідає дівчина Олексія Анастасія.

Захиснику просять присвоїти звання Героя України (посмертно) та нагородити орденом «Золота зірка» за його мужність, сміливість, хоробрість і відвагу під час захисту України. Петиція набрала трохи більше 4,5 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних. Підтримати її можна за посиланням.

 

Поділитися :