Новини

21,5% вінничан пройшли повний курс щеплення від коронавірусу

8 жовтня 2021, 17:31

Наразі у пунктах щеплень містяни можуть обрати між трьома вакцинами "AstraZeneca", "Coronavac", "Comirnaty" (Pfizer).

За словами Олександра Шиша, директора департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради, першу дозу вакцини отримали 27% жителів ВТГ – 80 600 осіб. А повністю вакциновані майже 64 218 містян.

Саме вакцинація може вберегти нас усіх від епідемії. Адже динаміка захворюваності у Вінниці знову зростає.

"Протягом останніх 4-6 тижнів ми фіксуємо суттєве зростання кількості нових випадків. Завантаженість ліжкового фонду становить в межах 60%. На сьогодні в місті розгорнуто 351 ліжко, працює Перша міська лікарня і Вінницька багатопрофільна лікарня. Перша лікарня більш завантажена – 72%", – розповів Олександр Шиш.

Олександр Шиш додає, що наразі є різні вакцини, і кожен може обрати за бажанням. У пунктах щеплень ЦПМСД Вінницької міської територіальної громади та в центрах масової вакцинації населення можна щепитись від COVID-19 трьома препаратами: "AstraZeneca", "Coronavac", "Comirnaty" (Pfizer). Усі охочі можуть  імунізуватись у будь-який день.

"По віковій структурі найбільш прихильні до вакцинації особи працездатного віку (20-39 років), за ними йде вікова когорта 40-49 років, і найменша прихильність спостерігається в наймолодшої вікової групи 18-20 років і в осіб старше 80 років. Зауважу, що жінки щеплюються більш охоче (55%)", – додав Олександр Шиш.

Нагадаємо, першого вересня у Вінниці стартувала акція "Вакцинуйся. Збережи життя". Долучитись до акції можуть жителі Вінницької міської територіальної громади віком від 16 років, які мають декларацію із сімейним лікарем і пройшли повний курс вакцинації. Акція триватиме до кінця року. Перший розіграш  призів не за горами. Він відбудеться 19 жовтня.

Поділитися :