Новини

24 річна поліцейська з Вінниці приєдналася до штурмової бригади «Лють»

1 березня 2023, 11:28

Альона Шпичка майже три роки несе службу на посаді молодшого інспектора-кінолога на Вінниччині, тож вирішила звільняти рідну землю від окупантів  у складі штурмової бригади. Дівчина переконана, що «війна не буває легкою, а для того, щоб перемогти потрібно діяти!»

Як повідомляють у Нацполіції Вінниччини, одразу після закінчення школи Альона навчалась на журналістку у Вінницькому педагогічному виші й вже майже три роки вона несе службу на посаді молодшого інспектора-кінолога на Вінниччині. Тепер поліцейська готується виконувати бойові завдання та нищити окупантів у складі штурмової бригади Національної поліції «Лють».

Згадуючи торішній лютий, день повномасштабного вторгнення, Альона розповідає, що була на добовому чергуванні.

«Ну все, почалось.В той день була така тривожна атмосфера, всіх зібрали, розповіли деталі. Коли нас почали залучати в патрулі, я зрозуміла, що кожен цінний для держави», - розповідає дівчина. 

З першого дня війни не мала сумнівів щодо свого бажання захистити країну та звільнити її від окупантів. Саме тому поліцейська вирішила вступити у штурмову бригаду «Лють», адже обов’язок кожного – захищати свою Батьківщину.


Більше новин – у нашому ТГ-каналі: mnb_vinn


Поліцейська розповідає, що одягнувши бронежилет та взявши до рук автомат відчула свою корисність. У перші дні, коли все було складно і люди не знали, що робити, куди бігти, як діяти, вона намагалася бути зібраною і спокійною, заспокоювати знайомих своєю присутністю.

Нині вона удосконалює свої вміння та навички у тренувальному центрі разом з іншими бійцями «Люті».

«Близькі переживають. Спочатку мій вибір стривожив їх, адже це війна, але вони й розуміють важливість мого вибору, тому прийняли моє рішення та підтримують. У бригаді "Лють" у мене буде інша спеціалізація, не пов’язана із собаками. Тому покращую вже набуті навички та здобуваю нові. Вдячна друзям та колегам які підтримують та обирають найбільш доречний позивний для мене», - зізнається Альона. 

Фото: Нацполіція Вінниччини

Поділитися :