Новини

30% вартості за кошт співвласників, решту покриває міський бюджет: як вінничанам отримати допомогу на капремонт

12 січня 2022, 16:35

Покрокову інструкцію оприлюднив департамент житлового господарства Вінницької міської ради.

Пояснення департамент опублікував на своїй фб-сторінці.

1. Уповноважена особа або голова правління ОСББ звертається до підприємства, що здійснює управління їхнім будинком (обслуговує будинок) або звертається напряму до нашого департаменту житлового господарства та отримує інформацію щодо порядку проведення капітального ремонту.

2. Уповноважена особа  або голова правління ОСББ організовує та проводить загальні збори співвласників, на яких приймається рішення щодо:

  • надання згоди співвласників на участь у співфінансуванні конкретного виду капітального ремонту;
  • застосування будівельних матеріалів для виконання обраних робіт та вибору проєктної організації;
  • надання погодження голові об’єднання або підприємству, яке обслуговує будинок, замовити проєктно-кошторисну документацію (ПКД) і її експертизу та згоду на оплату даної процедури за рахунок коштів співвласників будинку;
  • надання повноважень Уповноваженій особі або Голові правління ОСББ підписати договори на виконання ПКД ті її експертизи і підряду по капітальному ремонту від імені співвласників будинку.

3. Уповноважена особа  або голова правління ОСББ подає заяву до підприємства, яке здійснює обслуговування будинку, або до департаменту житлового господарства щодо спільного обстеження будинку з працівниками технічного нагляду та складання акту обстеження.

4. Відповідно до протоколу, уповноважена особа  або голова правління ОСББ укладає договір з проєктною організацією (виконавець) та ДЖГ (координатор) та замовляє експертизу (за кошти співвласників) і забезпечує збір відповідної суми співфінансування на виконання капітального ремонту.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


5. Уповноважена особа  або голова правління ОСББ подає до департаменту житлового господарства з супровідним листом:

  • протокол загальних зборів: згода на участь у співфінансуванні та надання згоди на підписання договору підряду від імені співвласників багатоквартирного будинку;
  • інформацію про наявність відповідної суми співфінансування на виконання капітального ремонту;
  • проєктно-кошторисну документацію;
  • експертні висновки (за необхідності).

6. Департамент житлового господарства проводить процедуру торгів на загальну суму проєкту, щоб визначити підрядникаробіт.

7. За результатами торгів укладається тристоронній договір підряду на виконання капітального ремонту житлового будинку:

  • Замовник - департамент житлового господарства;
  • Підрядник - виконавець робіт, який визначений за процедурою робіт;
  • Ініціатор - уповноважена особа  або голова правління ОСББ згідно з протоколом загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку.

8. Уповноважена особа  або голова правління ОСББ на підставі укладеного договору перераховує на розрахунковий рахунок підрядної організації суму співфінансування, зазначену у договорі.

9. Під час виконання капітального ремонту житлового будинку на замовлення департаменту житлового господарства здійснюється технічний нагляд. По завершенню ремонту три сторони підписують акт виконаних робіт і проводиться остаточна оплата робіт коштом міського бюджету.

Читайте також:
Засніжило: вінницьким власникам комерційних закладів винесли 75 приписів

Поділитися :