Новини

40 тисяч пляшок питної води виділили з матеріального резерву Вінниці для запасів в укриттях закладів освіти

25 листопада 2022, 12:53

За рекомендаціями ДСНС в укриттях обов’язково повинні бути місткості з питною та технічною водою, з розрахунку 2 л на добу на одну людину, запасом на 2 доби.

Як повідомляють на сайті міської ради, 25 листопада на черговій сесій міської ради прийняли рішення виділити з матеріального резерву питну воду для укриттів у закладах освіти. Після отримання, їх розподілять у найпростіші укриття у закладах освіти.

Наразі місто перейшло від стратегічного планування до оперативних планів. Загалом на укриття, які знаходяться у закладах освіти, за кошти міського бюджету Вінницької міської територіальної громади були закуплені генератори потужністю 6 та 24 кВт, конвектори та біотуалети.

«Також задля комфорту та безпеки підростаючого покоління нашої громади заручились підтримкою "Фонду Східна Європа" та ЮНІСЕФ, які надали засоби протипожежного захисту, пледи, засоби надання медичної допомоги, дидактичні та ігрові матеріали», - каже директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Спільними зусиллями адміністрації, батьків школярів та міжнародних організацій, в укриттях є: місця для сидіння, засоби зв’язку й оповіщення, контейнери для зберігання продуктів тощо.

Нагадаємо, що у разі виникнення надзвичайної ситуації 30 закладів освіти діятимуть як «пункти незламності (обігріву)». Деталі можна дізнатись за посиланням.

Поділитися :