Новини

5 листопада у Вінницькому педуніверситеті обиратимуть ректора

30 жовтня 2020, 09:02

Серед кандидатів - чинний ректор вишу Наталія Лазаренко, викладач історії Юрій Степанчук та випускник Вінницького педуніверситету Борис Максимчук. Голосуватимуть викладачі, працівники та студенти університету.

Як розповіла радіо "Місто над Бугом"  в.о. ректора педуніверситету Наталія Лазаренко, ректора обиратимуть шляхом таємного голосування. До участі в конкурсі на заміщення посади ректора Міністерство освіти і науки України допустило трьох кандидатів. Це виконувачка обов’язків ректора вишу Наталя Лазаренко, випускник  вінницького педагогічного університету Борис Максимчук та викладач кафедри історії України цього ж вишу Юрій Степанчук. Наразі триває підготовка до голосування, виготовляться спеціальні бюлетені. 

"Викладачі, науково-педагогічні працівники – всі без винятку заносяться до списку голосування. Потім визначається відсоток, це – 75% від усіх голосуючих, 25% – це інші працівники. Серед них –студенти (15%) і 10% – працівники. І всі таємно голосують. Виготовлюються бюлетні, і кожен отримує уже в день виборів бюлетень. Так, як на звичайних виборах – в кабінку, визначає того, кого він собі підтримує, кидає в урну, за цим спостерігають спостерігачі", - розповіла Наталія Лазаренко.

Ректора вишу обирають один раз на п’ять років. Напередодні Наталя Лазаренко прозвітувала про досягнення навчального закладу за час свого перебування на посаді ректора.  Два з них – це зміцнення матеріально-технічної бази вишу та збільшення кількості абітурієнтів, які виявили бажання навчатися у вінницькому педагогічному університеті. Зокрема на факультетах психології, музичному, дошкільного виховання та іноземних мов. Також за останні 5 років у виші з’явилися нові спеціальності: право, управління публічним адміністрування, хореографія та образотворче мистецтво.Загальна кількість спеціальностей - 36.

"Зокрема, ми отримали нову лабораторію фізики, нову лабораторію хімії та біології. Ми створили освітній хаб. Це такий для педмайстерності, для викладачів, для студентів, школярів і вчителів – для всіх це така своєрідна «Освіторія». Ми зробили гарний, найбільший (я думаю) у Вінниці хореографічний клас, де можна займатися і у нас відкрита хореографія. Ми маємо малий концертний зал, де займаються наші музиканти. Ми повністю в другий корпус змінили вікна, ми зробили утеплення, поставили пластикові вікна на цьому корпусі, який чекав цього, певно, що років з 20. Ми відкрили кордони для наших студентів, викладачів. Наші викладачі за кордон почали їздити починаючи з 15 року на стажування, працювати, читати лекції. Наші студенти за подвійним дипломом там навчаються", - зауважила Наталія Лазаренко.

Поділитися :