Новини

63% українців підтримують запровадження "жорсткого" карантину, - Соціологічна група "Рейтинг"

1 квітня 2021, 13:49

Опитані переконані, що встановлення суворих обмежень сприятиме зниженню поширення коронавірусу.

Зі зростанням рівня захворюваності на коронавірус інтерес українців до інформації про хворобу збільшився. 58% часто слідкують за новинами про коронавірус, 21% роблять це інколи, а 12% – рідко. Про це свідчать дані Соціологічної служби "Рейтинг". Вибірка респондентів є репрезентативною за віком, статтю і типом поселення.

За даними дослідження, 63% підтримують запровадження "жорсткого" карантину, якщо захворюваність на коронавірус суттєво зростатиме. 34% – протилежної думки. 61% очікують, що поширення коронавірусу зменшиться внаслідок запровадження "жорсткого" карантину, 37% – мають протилежну думку. Найбільше підтримують "жорсткий" карантин і вірять, що він зменшить захворюваність респонденти старшого віку, жінки, а також ті, хто часто слідкують за новинами про коронавірус.

Також дослідження свідчить про те, що лідер політичної партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимир Гройсман вже рік входить до числа українських політиків з найвищим рейтингом особистої довіри серед виборців. В березні цього року його показник збільшився до 32%. Це третій результат - після рейтингу президента Володимира Зеленського (46%) та мера Києва Віталія Кличка (33%).

Політична партія "Українська стратегія Гройсмана" так само нарощує електоральний рейтинг: в разі проведення виборів до Верховної Ради найближчим часом політична сила здолала б бар’єр в 5% голосів виборців. У розрізі соціально значущих питань, переконлива більшість виборців "Української стратегії Гройсмана" демонструє прогресивну точку зору, а саме – підтримує запобіжні заходи в окремих регіонах держави, з огляду на ріст захворюваності коронавірусом, а також виступає за прискорення вакцинації проти COVID-19.

Поділитися :