Новини

630 людей хворіють на COVID-19 у Вінниці

28 жовтня 2022, 09:35

З них 18-ро перебувають під постійним наглядом лікарів.

Як повідомляють на сайті міської ради, за 26 жовтня у Вінницькій територіальній громаді зафіксовано 43 нових випадки захворювання на COVID-19. Станом на вчора, 27 жовтня, під наглядом сімейних лікарів перебуває 612 містян, в яких спостерігається легкий або безсимптомний перебіг хвороби. 18 пацієнтів перебувають у закладах охорони здоров’я на стаціонарному лікуванні.

"Наразі ситуація контрольована і спостерігається певна стабілізація динаміки захворювання. Ми закликаємо дотримуватись протиепідемічних заходів, а також хочемо нагадати, що єдиний спосіб захистити себе – вакцинуватись. У Вінниці в достатній кількості є вакцина Pfizer та CoronaVac", – розповів директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

У Вінниці вакцину від COVID-19 можна отримати у 5-ти ЦПМСД Вінниці.

Додамо, усі вакциновані повнолітні громадяни мають можливість отримати бустерне щеплення. Оптимальний термін для введення бустерної дози – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною імунізувалась людина.

"Для бустерної дози використовують м-РНК-вакцини – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була імунізована людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, її рекомендується отримати людям літнього віку та людям з хронічними захворюваннями. Наразі у Вінницькій територіальній громаді уже вакциновано 54% дорослого населення.

Поділитися :