Новини

8-річний Андрійко з Вінниччини самотужки збирав на автівку та дрон для ЗСУ

14 березня 2024, 14:20

Хлопчик почав активно волонтерити після того, як влітку минулого року на війні загинув його дядько – сапер Юрій Мигун.

Про це пише видання "20 хвилин Вінниця". 

Як розповідає мама Андрія Галина Громик, її син допомагав у зборі на авто, яке передали саперам 30-ї бригади. Захисники натомість подарували юному волонтеру велосипед.

"Після втрати дядька на війні, який служив сапером, Андрійко почав допомагати військовим. Влітку продавав продукти, щоб допомогти купити автомобіль. Тоді він разом з сестричкою зібрали близько десяти тисяч гривень", - каже пані Галина.

Згодом до ініціативи Андрійка долучились однокласники. Разом школярі плели та продавали дідухи.

"Таким чином син спонукає дрізув та однокласників займатись волонтерством. Андрійку також допомагає сестра Іванка: вона знімає відео, допомагає у зборах, створює розпалювачі та інші вироби для захисників", - коментує мама хлопчика.

Фото: 20 хвилин Вінниця

У лютому Андрій збирав на наземний дрон, який дуже полегшує роботу саперів-захисників. Амбітну ціль у 100 тисяч гривень вдалося виконати.

"Андрій не захотів бути осторонь і попросив знову створити банку. Відразу зняли відео, де син закликає долучитися дорослих. Наземний дрон дуже полегшить роботу хлопців - зможе сам мінувати території та вивозити поранених хлопців", - додала Галина Громик.

Кілька днів тому на сторінці пані Галини з'явилась нова публікація. У ній мама Андрійка закликає небайдужих донатити на ЗСУ: "Ми зібрали 100 тисяч, а тепер просимо зібрати більше 🇺🇦".

 

Поділитися :