Новини

8 років ув’язнення за жарт загрожує молодій вінничанці

1 квітня 2021, 11:04

З початку року дівчина неодноразово повідомляла в поліцію про вчинення злочинів, але жодне звернення не підтвердилось. 

Як повідомили на сайті Національної поліції у Вінницькій області, близько 17 години на спецлінію 102 звернулась 19-річна мешканка села Юрківці. Дівчина повідомила, що її знайомий замінував навчальний заклад у селі Ситківці Райгородської територіальної громади, і там незабаром має статись вибух. 

На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки та кінолог зі службовим собакою. Поліцейські перевірили приміщення школи та прилеглу територію. Повідомлення про замінування виявилося хибним.

Дівчину затримали за місцем проживання. 

"З початку року дівчина неодноразово повідомляла у поліцію про вчинення злочинів, але жодне звернення не знайшло свого підтвердження", - йдеться в повідомленні.

Стосовно правопорушниці поліцейські склали 33 адміністративні протоколи за ст. 183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб). За це передбачено накладення штрафу до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За фактом неправдивого повідомлення про замінування слідство розпочало кримінальне провадження за  ч.2 ст. 259 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення дівчині загрожує до 8 років ув’язнення.

Поділитися :