Новини

8000 доларів за сприяння у перетині кордону: на Вінниччині передали до суду справу двох фігурантів правопорушення

25 серпня 2022, 10:59

Двоє зловмисників обвинувачуються в організації та сприянні незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України

На Фейсбук-сторінці Нацполіції у Вінницькій області зазначають, що 24 серпня слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області за процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури направили до суду матеріали кримінального провадження відносно двох зловмисників, які обвинувачуються в організації та сприянні незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє чоловіків, 35-річний мешканець Вінницької області та його спільник, 37-річний громадянин Молдови, розробили схему незаконного перетину державного кордону України поза пунктом пропуску. Свої послуги вони оцінили у 8000 доларів США.

Зазначається, що один із підозрюваних підшукував чоловіків призовного віку, які мали бажання перетнути незаконно кордон, узгоджував обставини виїзду та розмір грошової винагороди за надані послуги. Інший зловмисник організував переправлення «клієнтів» до республіки Молдова на човні через річку Дністер.

Правоохоронці протягом місяця документували злочинну діяльність підозрюваних. В червні під час однієї з таких оборудок чоловіків було затримано. Дії правопорушників слідчі кваліфікували за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За такий злочин передбачено покарання - до 9 років позбавлення волі, - йдеться у повідомлені. 

Поділитися :