Новини

«Аква-Він» та нові автобусні і тролейбусні маршрути: найамбітніші вінницькі об’єкти 2021

24 грудня 2021, 15:42

На підсумковій сесії міський голова прозвітував перед депутатським корпусом та громадськістю громади про результати року, що минає, та плани на наступний.

Зокрема детально розповів про головні проєкти, які реалізували у місті упродовж року в рамках  Стратегії «Вінниця 3.0». Це відкриття нового сучасного комплексу «Аква-Він», нових автобусних  і тролейбусних маршрутів,  дитячих садочків, агрохабу. Та найамбітнішим об’єктом,  роботу над  яким завершили у 2021 році, на думку міського голови, є відкриття нового хірургічного корпусу лікарні швидкої медичної допомоги, який оснащений найсучаснішим обладнанням для надання  допомоги хворим в умовах цілодобового стаціонару.

Також  цьогоріч  Вінниця стала першим  містом в Україні, яке повністю перейшло на безготівкову оплату проїзду у громадському транспорті. Капітально відремонтували та збудували 4,6 км доріг. Мобільний додаток «Vinnytsia Transport» дозволяє відстежувати рух громадського транспорту в режимі онлайн за допомогою мобільного телефону. Також він показує схему руху, час прибуття, зупинки та розташування транспорту.

«Я думаю, що саме стратегічне бачення розвитку територіальної громади дає нам право пишатися й отримувати відповідні здобутки. Хочу наголосити, що саме у 2021 році Вінниця всьоме стала найкомфортнішим містом України за результатами Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту і по багатьох позиціям ми достатньо серйозно посилили свої показники. Я думаю, що за кожною нагородою в першу чергу, за кожним таким показником, стоїть консолідована робота депутатського корпусу виконавчих органів влади. Це дуже важливо реалізовувати в підтримці територіальної громади і при відчутті патріотизму всіх вінничан до свого рідного міста», - сказав міський голова.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Кількість онлайн послуг, які можна отримати через «Персональний кабінет» на сайті міської ради, збільшили з 38 до 46. Також створили 4 віддалених робочих місця ЦНАП у приєднаних громадах. До автоматизованої системи керування дорожнім рухом підключили 12 світлофорних об'єктів, зокрема і на приєднаних територіях (Писарівка і Щітки). Також  цього року  продовжили забезпечувати медичні заклади всім необхідним для протидії пандемії COVID-19 - загалом  з бюджету громади було спрямовано 145 млн грн.

«Сюди входять і ті доплати муніципальні для працівників охорони здоров’я, це і придбання медикаментів. Нагадую про те, що тільки 38% всіх медикаментів забезпечила національна служба здоров’я, решту ми закуповуємо коштом територіальної громади і по лікуванню згідно з національним протоколом захворюваності на ковід в наших вінницьких лікарнях всі ліки безкоштовні. Вінниця чи не єдине місто, де має вже другий рік поспіль саме таку позицію і допомагає саме кошт міського бюджету», - розповів Сергій Моргунов.

Говорячи про перспективи розвитку вінницької громади у 2022 році, міський голова поінформував, що наступного року планують завершити реконструкцію парку «Хімік» та розпочати першу чергу реконструкції терапевтичного корпусу МКЛ №1. Також продовжать роботи з реконструкції злітної смуги та здадуть в експлуатацію муніципальний будинок на вулиці Анатолія Бортняка.

Щодо покращення транспортної інфраструктури, то наступного року для Вінницької громади придбають 10 електробусів та 8 зарядних станцій. Міська рада розпочала співпрацю з Вінницьким кластером приладобудування та автоматизації, який об'єднує 14 підприємств. У рамках кластеру напрацьовують смартрішення, як можуть бути корисні громаді: зокрема проєкт «Розумне перехрестя», система управління відходами, звукові маяки на муніципальному транспорті для людей з вадами зору, системи моніторингу якості повітря, автоматизація процесів використання паркомісць тощо.

Читайте також:
У Вінниці відкрили новий садочок

Поділитися :