Новини

 Aмерикaнськa компaнія GEM допомaгaє ліквідувaти нaслідки ракетного обстрілу Вінниці

25 серпня 2022, 18:56

Нaрaзі aмерикaнськa міжнaроднa оргaнізaція Global Empowerment Mission замінює вікна у будинку зa aдресою Винниченкa, 35. Водночас плaнують нaдaти aнaлогічну допомогу мешкaнцям будинку по просп. Коцюбинського, 37.

Як повідомляється на сайті Вінницької міської ради, триває ліквідація наслідків теракту 14 липня. Американська міжнародна організація GEM розпочала заміну вікон у квартирах вінничан у будинку за адресою вул. Винниченка, 35, який сильно постраждав внаслідок теракту, оскільки знаходиться поруч з Будинком побуту «Ювілейний». Водночас у планах партнерів надати замінити вікна у будинку по просп. Коцюбинського, 37. Проєкт реалізується спільними зусиллями GEM та ГО «Якість життя».

Директор департаменту житлового господарства міськради Роман Фурман розповів, що після теракту рашистів до міськради звертались кілька міжнародних організації, зокрема й американська компанія GEМ, яка задекларувала наміри допомогти.

Тож разом ми прийшли до рішення щодо заміни вікон у квартирах. Такі роботи вони планують виконати у двох будинках, - каже . – Я вдячний американській організації Global Empowerment Mission та українській ГО «Якість життя» за допомогу у відновленні вікон у будинках, які постраждали від прильотів російських ракет по Вінниці, - каже Роман Фурман.

Водночас за дорученням Вінницького міського голови Сергія Моргунова у рамках аварійних робіт з відновлення пошкоджених будинків проводяться капітальні ремонти покрівель у шести будинках та заміна вікон у під’їздах коштами міського бюджету.

Загалом питанням відновлення пошкодженого або зруйнованого нерухомого майна громадян вирішується на рівні держави. Міська влада долучається до процесу фіксації завданих руйнувань для того, щоб надалі містяни змогли подати заяву на відшкодування. Для цього у Вінниці було створено комісії, які проводять обстеження приватного майна вінничан.

Минуло вже понад місяць з дня тієї жахливої трагедії. Та попри це до нас продовжують надходити звернення від вінничан. Ми проводимо обстеження квартир та фіксуємо завдані збитки, аби надалі постраждалі могли отримати відшкодування від держави, – каже Роман Фурман.

Біліше інформації про GEM читайте на їхньому сайті за посиланням.

Поділитися :