Новини

Американські офіцери відвідали Штаб Командування Повітряних Сил Збройних Сил України у Вінниці

30 березня 2021, 09:29

Обговорили військове співробітництво на найближчу та довгострокову перспективу.

Як розповів "Місту над Бугом" речник Командування Повітряних Сил Юрій Ігнат, делегація Командування Повітряних Сил ЗС України, яку очолив ТВО командувача Повітряних Сил генерал-лейтенант Аркадій Вашутін, зустрілась з Військово-повітряним аташе при Посольстві Сполучених штатів Америки в Україні, підполковником Джоном Картером та його помічником – капітаном Джеймсом Тіппетсом. На зустрічі сторони обговорили питання військового співробітництва на найближчу та довгострокову перспективу. А також говорили про використання ударних безпілотних літальних апаратів з врахуванням їх застосування у військових конфліктах на Близькому Сході.

"Це плановий візит, який відбувається щоразу, коли змінюється військово-повітряний аташе при Посольстві США в Україні. Під час зустрічі обговорюють перспективні плани на майбутнє та здобутки. Зараз на слуху, особливо після трагедії, що сталась у Чугуєві, оновлення парку авіаційної техніки повітряних сил. Яким воно буде до 2035 року, ми розробили візію, яка техніка має з'явитись, яких виробників, які зенітно-ракетні комплекси, безпілотні літальні апарати. Взагалі, яким чином має змінитись структура Повітряних Сил, щоб вона була сучасною, дієвою і взаємосумісною, що найголовніше, з Повітряними Силами країн НАТО", - розповів Юрій Ігнат.

Уряд США продовжує підтримувати Україну та її Збройні Сили, проводячи спільні військові навчання на території нашої держави. Зокрема, до України регулярно приїжджають американські інструктори, які надають допомогу у навчанні та підготовці кваліфікованих фахівців. Минулого року в українське небо піднімалися американські стратегічні бомбардувальники у супроводі українських винищувачів, а в рамках спільних навчань спецпризначенці країн-партнерів десантувалися з американських транспортних літаків. Наступні командно-штабні навчання за участю військовослужбовців ЗСУ двох країн заплановані восени.

"Завжди в Збройних Силах наприкінці року проводяться командно-стратегічні штабні навчання, де залучені усі Збройні Сили. Цього року теж будуть такі навчання, ще більш масштабні, ніж минулого, із залученням наших партнерів - країн НАТО. Особливо активну участь братимуть американці. Минулого року вперше безпрецедентний був захід, коли стратегічні бомбардувальники супроводжували наші винищувачі в українському небі", - додав Юрій Ігнат.

Нагадаю, рік тому органи військового управління Повітряних Сил перейшли на нову організаційно-штатну структуру за стандартами НАТО. 

Фото: Фейсбук/Командування Повітряних Сил ЗСУ

Поділитися :