Новини

Австрійська компанія HEAD запустить у Вінниці експериментальний швейний цех

23 липня 2021, 16:21

Там шитимуть спортивне взуття.

Будівництво одного з найбільших заводів компанії HEAD Group, який випускатиме лижне спорядження, розпочали у травні. Наразі тривають роботи по зрізанню верхнього шару землі під будівельний майданчик. За планом будівництва, у поточному році планують завершити роботи з виготовлення фундаментних конструкцій, облаштування мереж зовнішнього пожежогасіння та інших комунікацій. Введення в експлуатацію виробничих приміщень запланували на 2022-23 рр.

Та перш ніж запускати виробництво, варто підготувати персонал та провести відповідні навчання, – зазначає керівник проекту HEAD в Україні Василь Гошовський. За його словами, навесні цього року представники вінницького швейного підприємства мали можливість ознайомитись з сучасними європейськими технологіями в Італії. До кінця місяця в орендованих приміщеннях планують розгорнути перший швейний цех – для шиття експериментальної партії внутрішніх частин для лижних черевиків. У цеху працюватиме 10 людей. До 2023 року підготують до 200 працівників. В планах – вийти на виробництво 650 тисяч пар лижних черевиків щороку.

"Зараз ми оформляємо перший митний вантаж. Ми відправляємо перше обладнання у Вінниці. До кінця цього місяця ми розгортаємо перший швейний цех. Це буде лінія на 15 елементів. На ній ми плануємо пошити експериментальну партію – 150 внутрішніх частин лижного черевика. Нам треба вчити людей. До початку локдауну в Європі ми відправили технологів на наш дослідницький центр в Італію, потім ми сформували лінію, і зараз ми поки що на орендних приміщеннях починаємо вчити людей", – розповів Василь Гошовський.

HEAD – корпорація, що випускає спортивне спорядження для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання  з аквалангом. Компанія присутня у 85 країнах світу. Площа виробничих об'єктів вінницького заводу становитиме близько 43 тис.м2. Підприємство стане одним з найбільших заводів HEAD у світі. Загальний обсяг інвестицій у проєкт становитиме близько 80 мільйонів євро. Планується створити 1200 нових робочих місць.

"80 тис. кубів ми зараз зняли родючого – 25 га. Площа забудови першого заводу – 45 тис. кв. м. Ми плануємо, якщо успішно запускається перший проект, ще 3 заводи: теніс, підводне плавання і екіпіровка", – додав Василь Гошовський.

Фото: www.vmr.gov.ua

Наразі триває процес підготовки земельної ділянки для виробничих потреб на території індустріального парку "Вінтер Спорт". Напередодні міський голова Сергій Моргунов разом з Прем'єр-міністром України 2016-2019 рр. Володимиром Гройсманом відвідали будівельний майданчик. Міський голова  підкреслив, що місто забезпечило комфортні умови та якісне супроводження інвестиційного проєкту. Зокрема, за рахунок міського бюджету розбудовують інфраструктуру індустріальних парків, де і будує свій завод компанія HEAD.  

Поділитися :