Новини

Автопарк Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги поповнився реанімобілем з сучасним оснащенням

1 березня 2024, 11:02

Авто нашій громаді передали італійські партнери. З ними комунікували представники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, які і доставили авто до Вінниці.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, реанімобіль оснащений відповідно до вимог екстреної медичної допомоги. Тут є система забезпечення живлення, подачі медичних газів, електровідсмоктувач, засоби іммобілізації.

«Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу постійно працює з різними партнерами та організаціями. Це авто - результат такої роботи. Воно використовуватиметься для потреб Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги. Кількість автомобілів, за допомогою яких надають невідкладну допомогу, не може бути обмежена: чим їх більше, тим краще», - розповідає секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

У автомобілі наявна система медичних газів, бортова електрична мережа 12/220В дозволяє використовувати широкий спектр обладнання. Також авто має гідравлічний лежак, який опускається і підіймається.

«Цей санітарний автомобіль здатний виконувати завдання транспортування пацієнтів в умовах місцевості змінного рельєфу чи міського трафіку. Він потужний, маневровий, медичний салон просторий та комфортний. Медики, що працюватимуть в реанімобілі, забезпечуватимуть надання медичної допомоги під час транспортування між лікувальними закладами та на етапах медичної евакуації», – зауважує директор департаменту охорони здоров’я міськради Олександр Шиш.

Якість та оснащеність автомобіля оцінили самі медики міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

«Досить часто у нас бувають випадки, коли пацієнта треба транспортувати в інший медичний заклад для надання подальшої допомоги. Саме в таких випадках автомобіль забезпечить максимальну безпеку. На цій автівці можна перевозити пацієнтів з будь-якими травмами, бо є мобільна гідравлічна каталка та умови підтримання життєдіяльності стабілізації пацієнта», – зазначив медичний директор Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Богдан Трохименко.

Довідково:

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :