Новини

Бабусі та дідусі вінницького Терцентру відвідали планетарій

4 жовтня 2023, 09:17

Це один із чергових заходів, який приурочили до Міжнародного дня осіб похилого віку.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 3 жовтня, Близько 50 осіб відвідувачів Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування відвідали Вінницький планетарій. Бабусі та дідусі дивилися науково-популярну програму про астрономію.

З нагоди Міжнародного дня осіб похилого віку, Терцентр підготував ряд заходів для своїх відвідувачів. Серед подій, які вже відвідали бабусі та дідусі, були відвідини кінотеатру та поїздка до табору "ЯМаріуполь. Родина". Як розповіла директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування, Галина Бачинська, завтра також заплановано відвідати боулінг. Сьогодні ж вони вирішили піти до міського планетарію, щоб провести час з користю та задоволенням.

“В Україні зараз працює всього два планетарії. Один із них – у нашому місті. Ми щиро вдячні адміністрації закладу, які зголосилися безкоштовно прийняти наших відвідувачів. Для них це спосіб відпочити, розважитися, поспілкуватися одне з одним. Вони також нелегко переживають повномасштабну війну. У багатьох із них діти та онуки – там, на передовій, захищають Україну. А наш обов’язок, підтримувати їх тут, у Вінниці, давати можливість пізнавально та з користю провести час”, – говорить Галина Бачинська.

Фахівці науково-просвітницького закладу запропонували вибір між науковим фільмом і розповідями про міфи та легенди осіннього зоряного неба. Всі разом вирішили переглянути науковий фільм "Від Землі – у всесвіт".

У Вінницькому Терцентрі працюють різні гуртки для пенсіонерів. Вінничани похилого віку безкоштовно вивчають іноземні мови, займаються спортом та рукоділлям, відвідують літературний гурток тощо.

Дізнатися більше про гуртки та можливість реєстрації можна за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50. Або ж звернутись за номером: (0432) 67 05 90.

Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :