Новини

"Батьківська недбалість": вінницька поліція розслідує загибель 2-річної дівчинки під час пожежі

3 березня 2021, 11:12

Двох сестричок, 6-ти і 2-х років, батьки залишили самих вдома на тривалий час.

За інформацією, поданою на фейсбук-сторінці Поліції Вінницької області, інцидент стався 2 березня в с. Некрасове Вінницького району. В одній з кімнат будинку через порушення правил користування пічним опаленням сталося загоряння. Внаслідок удушення чадним газом під час пожежі загинула 2-річна дівчинка. Її 6-річну сестру доправили до реанімаційного відділення дитячої обласної лікарні.

За словами начальника відділу №3 Вінницького районного управління поліції Віталія Стахова, правоохоронці встановили, що батьки малолітніх дівчаток пішли вранці з дому у своїх справах, залишивши дітей на тривалий час без нагляду в будинку. Матір дітей повернулась додому лише близько 15 години дня. Дітей із задимленого приміщення на свіже повітря виніс вітчим.

"Слідством розпочато два кримінальні провадження: за ст.166 КК України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричино тяжкі наслідки) – карається позбавленням волі до п’яти років та ч.2 ст.270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей) - карається позбавленням волі до восьми років", - йдеться в повідомленні.

Фото: vn.dsns.gov.ua

Поділитися :