Новини

Бебі-бокс чи гроші: що отримують вінничани при народженні дитини

31 березня 2021, 14:39

"Пакунок малюка" почали видавати з осені 2018 року за ініціативи Володимира Гройсмана, проте процедуру кілька разів змінювали.

Як повідомила "Місту над Бугом" Валентина Войткова, директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради, більшість новоспечених батьків обрали б грошову компенсацію, однак наразі такої можливості немає. Проте, якщо "пакунків малюка" немає у наявності в пологовому або в органі соціального забезпечення, протягом 30 днів після народження дитини мама має право на отримання грошової компенсації.

Нагадаємо, з початку січня "Пакунки малюка" повернули до пологових будинків Вінниці. Бебі-бокс дещо оновили: він подорожчав і побільшав. Вартість пакунку тепер становить 5700 грн. Він містить 90 предметів: одяг для новонароджених, засоби гігієни, підгузки, іграшки, ковдру й демісезонний комбінезон-трансформер.

"Більше люди все-таки обирають грошову компенсацію на сьогоднішній день. Але є і сім'ї, які хочуть натуральну допомогу, - "пакунок малюка". З початку року вже отримали 13 "пакунків малюка", а 24 особи написали заяви і очікують на появу пакунку", - повідомила Валентина Войткова.

Станом на березень грошову компенсацію на суму 1 млн 300 тисяч грн отримали 237 осіб. За словами пані Валентини, відповідно до постанови Кабміну, лише з 1 липня батьки матимуть можливість обирати між бебі-боксом та компенсацією. Кореспонденти радіо "Місто над Бугом" запитали у вінничан, який вид допомоги обрали б вони.

 

 

 

Нагадаємо, що "Пакунок малюка" - це коробка-колиска, що містить всередині десятки важливих речей для дитини та мами. Його почали видавати з осені 2018 року за ініціативи та прем’єрства Володимира Гройсмана.

Поділитися :