Новини

Більше 100 обстежень за місяць: у Вінницькому Центрі матері та дитини працює новий мамограф

1 червня 2023, 14:09

За травень 2023 року лікарі провели 113 обстежень. Було виявлено 62 доброякісних новоутворення та 5 випадків онкопатології.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради. 

У департаменті охорони здоров'я наголошують, що не потрібно нехтувати своїм здоров'ям та  періодично проходити діагностику, оскільки рак молочної залози є найпоширенішим злоякісним захворюванням серед жінок. 

"Мамографія є точним та безпечним методом діагностики, оскільки променеве навантаження під час дослідження є дуже низьким. Окрім того, мамографічне обстеження, за направленням лікаря, є безоплатним для пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Жінкам важливо регулярно проходити обстеження:

  • З 20 років – самообстеження молочних залоз (на 6-12 день циклу);
  • У віці старше 40 років – щороку;
  • Пацієнткам молодшого віку лікар також може виписати направлення, якщо підозрює новоутворення.

Також зазначають, що встановлення сучасного обладнання дозволило значно скоротити тривалість самої процедури, яка тепер, починаючи від обстеження й закінчуючи видачею лікарського висновку, займає не більше 25 хвилин.

"Зміну у якості надання послуг, у позитивну сторону, вже встигли оцінити як лікарі Центру, так і пацієнтки. Саме завдяки сучасному апарату лікарі можуть виявляти найменші зміни в організмі жінки, окрім того, суттєво скоротилась тривалість самої процедури обстеження", - зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Запис на мамографічне обстеження проводиться за телефонами реєстратури в приміщенні жіночої консультації «ЦМтаД»:

  • 098-85-18-082,
  • 0432-65-11-25.

 
Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :