Новини

Більше 27 тисяч домогосподарств у Вінниці отримуватимуть субсидію на опалювальний період

8 грудня 2020, 11:07

Це майже на 6% більше, ніж минулого року.

Наразі 27 800 домогосподарств отримуватимуть субсидії. Це 19% від загальної кількості домогосподарств міста, що значно більше, ніж минулого опалювального сезону. Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради. Майже всі субсидії призначили за автоматичним перерахунком. 

"Варто відзначити, що автоматичний перерахунок не було проведено  1348  домогосподарствам, в яких станом на перше лютого була наявна заборгованість з сплати за житлово-комунальні послуги понад 340 грн. Після проведеного перерахунку субсидію з травня 2020 року призначено 17 638  домогосподарствам, що складає 11,8% від загальної кількості домогосподарств міста. Хочу зазначити, що кількість домогосподарств, які отримують субсидії збільшилася на 5,8% у порівнянні з минулими роком", - розповіла директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.  

Про розмір призначеної суми субсидії департамент соціальної політики інформував щомісячно, надсилаючи смс-повідомлення на номер мобільного телефону заявника. Середній розмір субсидії в неопалювальний період становить 453 грн, в опалювальний - 1631 грн. З січня 2019 року Уряд Володимира Гройсмана вперше запровадив Програму монетизації субсидій та пільг, яка успішно реалізується і на сьогоднішній день. Вінничани, які мають такі пільги, отримують кошти у банку або ж у відділеннях АТ "Укрпошта".

"Зазначу, що домогосподарства, які отримували  субсидію, пільги у безготівковій формі і в опалювальному періоді 2019-2020рр. зекономили кошти на своїх рахунках в АТ «Ощадбанк» до 25 грудня поточного року мають право отримати  їх готівкою та використати ці кошти на власний розсуд. За даними АТ "Ощадбанк" 782 одержувачі субсидії отримують зекономлені кошти на загальну суму 1,5 млн", - наголосила Валентина Войткова. 

Поділитися :