Новини

Більше двох десятків слухачів навчатиметься у «Школі гідів та амбасадорів Вінниці»

29 лютого 2024, 15:01

Ознайомча зустріч пройшла перед безпосереднім стартом занять. З 1 березня вони будуть проходити щоп’ятниці та щосуботи на базі Туристичного хабу.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, днями у Туристичному хабі Visit Vinnytsia відбулося знайомство з майбутніми амбасадорами та амбасадорками і, можливо, гідами та гідесами Міста ідей. Загалом це 21 учасник проєкту, кожен з яких має шанс стати випускником та випускницею «Школи гідів та амбасадорів Вінниці».

На ознайомчій зустрічі організатори оголосили імена 10 слухачів курсу амбасадорів (чотири з них – внутрішньо переміщені особи). Їм детально розповіли про програму Школи, а учасники мали змогу познайомитися між собою.

"Це, напевно, найбільше щастя, що в туризм приходять нові обличчя, нові особистості. Ми вас дуже потребували, тому що з року в рік, навіть за умов воєнного часу, інтерес до історії міста зростає як серед вінничан, так і серед приїжджих. Ми дуже розраховуємо на тих, хто хоче закохувати у наше місто і збільшувати всі ті зусилля, які вже не перший рік докладає спільнота істориків, екскурсоводів і дотичних до туризму людей, аби окреслити Вінницю на туристичній мапі України як одне з найцікавіших і найбільш нерозкритих міст", – звернувся до учасників директор департаменту маркетингу і туризму Олександр Вешелені.

Найкращий випускник школи гідів, який захоче працювати на сталих умовах в команді “Офісу туризму Вінниці”, буде працевлаштований.

"Більшість із вас в результаті цього навчання зможуть розробити свій унікальний екскурсійний туристичний продукт. І хочу запевнити, що роботи вистачить усім. Це доводить результат минулого року, коли попит на екскурсії перевищував нашу пропозицію", – сказала директорка «Офісу туризму Вінниці» Тетяна Маєвська.

«Школа гідів та амбасадорів Вінниці» розпочинається цієї п'ятниці, 1 березня. На її учасників чекає цікава навчальна програма з навичками розробки та проведення екскурсій. Включена також практична підготовка з відвідуванням архівів і бібліотек, туристичних локацій, майстерні міських екскурсій і переймання досвіду практикуючих гідів. Учасники Школи мають дуже різний досвід, але мотивація, яка об’єднує їх усіх, – навчитися розповідати про Вінницю так, щоб закохувати у неї інших.

Стратегічний проєкт «Школи гідів та амбасадорів Вінниці» є логічним продовженням попередніх освітніх заходів, що проводилися у місті з 2019 року, зокрема, «Школи вінницького гіда». Цьогорічний проєкт буде реалізовуватися у співпраці з Музеєм Вінниці, ВДПУ ім. М. Коцюбинського, ВТЕІ ДТЕУ, Київським національним університетом технологій та дизайну, Інститутом розвитку міст, Агенцією просторового розвитку, ДонНУ ім. Василя Стуса та іншими закладами. В навчанні братимуть участь як практики, так і початківці, віком від 18 років. Детальніше про «Школу гідів та амбасадорів Вінниці» – за посиланням: https://vinnytsia.city/u-berezni-startuye-shkola-gidiv-ta-ambasadoriv-vinnytsi/

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :