Новини

Біля однієї з шкіл Вінниччини висадили яблуневий сад для вшанування памֹ'яті загиблих воїнів АТО/OOC

28 квітня 2021, 11:17

Сад ростиме біля Мурафської школи, де навчались загиблі герої Станіслав Ліневський, Вячеслав Чернецький і Геннадій Хитрик.

Як розповів на своїй фейсбук-сторінці голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий, 160 саджанців надало фермерське підприємство родини Соколових. 

Голова обласної Ради каже, що ідея висадки саду має за мету вшанувати памֹ'ять загиблих воїнів АТО/OOC, які народилися, жили і пішли захищати нашу країну саме із Мурафської громади. Це Станіслав Ліневський, Вячеслав Чернецький і Геннадій Хитрик.

"Вони тут навчалися. Хотілося, щоб на їх честь і в пам’ять про них ріс яблуневий сад. Щоб його доглядали діти, учні школи. З другого боку це буде  гарним виховним прикладом для інших. Зрештою, діти  зможуть восени споживати плоди своєї праці – яблука, – це буде дуже добре. Тут декілька сортів – Чемпіон і Гала, 160 саджанців. Обидва сорти дуже смачні, хай ростуть і родять. Якщо по догляду за садком буде потрібна допомога спеціалістів, вони приїдуть і підкажуть", – розповів голова обласної Ради.

Поділитися :