Новини

Біля під'їздів восьми вінницьких багатоповерхівок облаштують пандуси

18 березня 2021, 12:22

У двох будинках роботи по влаштуванню пандусів уже завершені.

Як повідомили на фейсбук-сторінці Вінницької міської ради, роботи закінчили біля 6 під’їзду будинку по вул. Порика, 39 та біля 1 під’їзду по вул. Дачній, 6. Там залишилось лише заасфальтувати територію біля пандусів. Ще один, що в селищі Десна, по вул. Гагаріна, 2 – на завершальному етапі. Його особливістю є те, що в цій будівлі знаходиться важливий для громади соціальний об’єкт – амбулаторія сімейної медицини.

Наступними із запланованих об’єктів по влаштуванню пандусів стануть будинки по вул. А. Первозванного, 54, Зодчих, 20 та Зулінського, 49. Там вже розпочинають підготовчі роботи. Завершити облаштування усіх 8 пандусів планують до кінця 2-го кварталу.

"Перелік адрес і плани щодо облаштування пандусів до під’їздів у будинках житлового фонду ми формуємо в першу чергу з тих звернень, з якими звертаються мешканці до міського голови та міської ради. Далі робиться проект самого об’єкту, який погоджується з уповноваженим по будинку та з самим заявником, адже мова йде про людей з інвалідністю. І саме вони переважно користуватимуться цим пандусом. Далі оголошується тендерна процедура, укладається відповідна угода з переможцем торгів. І лише після того можна приступати до робіт", - зауважив директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Фото: Facebook/Вінницька міська рада

Поділитися :