Новини

Біля Вінницького ліцею №33 встановили "берлінські подушки" – сучасні обмежувачі руху

7 листопада 2023, 12:02

Їх основною метою є врегулювання швидкості легкових автомобілів у місцях потенційної небезпеки наїзду на пішоходів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Вінниця продовжує впроваджувати безпекові заходи на дорогах міста, оскільки це відповідає пріоритетам та принципам ВМР, а саме – безпеці. Особливо, коли це стосується безпеки дітей на дорогах.

"Посилюємо заходи безпеки на дорогах. Біля шкіл встановлюємо «берлінські подушки». Вони будуть «заспокоювати» швидкість автомобілів на потенційно небезпечних ділянках дороги. Особливо це важливо для шкіл і дитячих садків", – зазначає Сергій Моргунов.

Першочергово ці засоби вмонтовують на дорогах поблизу закладів освіти. Такі конструкції розмістять ще на 8 ділянках.

"Це уже друга ділянка у нашому місті на якій фахівці КП «СМЕД ОДР» встановлюють ці обмежувачі руху. Ці конструкції зручні тим, що не сповільнюють рух громадського транспорту чи автомобілів екстреної служби. Тобто, автомобіль швидкої допомоги або пожежної служби, поспішаючи на виклик, за рахунок своїх габаритів, просто пропустить “між колесами” цю конструкцію", – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Окрім того, він додає, що "подушки" не доставлятимуть дискомфорту для руху велосипедистів, оскільки ті з легкістю можуть їх об’їхати.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :