Новини

Біля вінницької багатоповерхівки на вулиці Верхарна, 70 облаштували пандус

13 березня 2024, 11:37

Конструкцію, яка спрощує доступ до під'їзду, змонтували на прохання мешканців з інвалідністю. Роботи виконували коштом міського бюджету.

Як інформують на сайті міської ради, у Вінниці продовжують дбати про доступність та безбар’єрність. Турбота – один з пріоритетів міської ради на цей рік.

Як розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький, цей вид робіт – досить затребуваний з боку містян.

«На даний час питання міської мобільності особливо актуальне у зв'язку з тим, що з війни повертається чимало військових з тими чи іншими пораненнями, тому ми маємо докладати зусиль, щоб у міру можливостей створити у місті комфортні умови пересування для маломобільних містян», – каже Віталій Місецький.

Крім людей з інвалідністю, пандус також може стати в пригоді літнім мешканцям та батькам з дитячими візочками. Процес монтажу намагалися виконувати в стислі терміни, щоб не створювати незручностей для мешканців на тривалий час.

Минулого року в місті вдалось облаштувати пандусами 14 під'їздів багатоквартирних будинків. Цьогоріч, зважаючи на фінансові можливості, у Вінниці попередньо планують обладнати пандусами загалом п'ять під'їздів.

"Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24. Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості", - кажуть у міській раді.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :