Новини

Благодійний Фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича пройде у Вінниці

22 червня 2023, 13:25

Фестиваль відбудеться першого липня в Центральному парку ім. М. Леонтовича о 15:00. Зібрані під час заходу гроші передадуть на потреби ЗСУ. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, всі охочі зможуть спробувати страви польової кухні, вуличної їжі та традиційних національних кухонь, які готуватимуть на вогнищі. Також проведуть тренінги з базової військової підготовки та надання першої медичної допомоги. Окрім того, до програми фестивалю входить концертна патріотична програма за участі вінницьких артистів.

Вхід на територію фестивалю буде вільний. Проте, щоб отримати «фестивальну тарілку», яка дозволятиме куштувати страви, які приготують учасники, гостям потрібно буде зробити благодійний внесок. Всі зібрані кошти будуть передані для забезпечення потреб Збройних Сил України.

"Незабаром ми проводитимемо уже восьмий фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича. Основним його завданням є вшанування пам’яті наших Героїв та привернення уваги жителі та гостей міста до військових подій. Два місяці тому ми зібрали 800 тисяч гривень на безпілотники для наших військовослужбовців. Проте нам ще потрібно забезпечити їх транспортом, для того аби вони могли виконувати завдання. Тому зібрані на фестивалі кошти підуть на автомобіль, генератор та старлінк", – зазначає директор Міського Палацу Мистецтва Євген Майданик.

Для довідки

Тарас Сич народився 30 березня 1966 року у Вінниці. Був активним учасником Революції Гідності, а з початком російсько-української війни пішов на фронт. Він служив польовим кухарем та санітаром. Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем біля міста Дебальцеве.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :