Новини

Бойовому медику з Вінниччини просять присвоїти звання Героя України (посмертно)

6 березня 2024, 11:59

Військовослужбовець Максим Шишкін був нагороджений почесним знаком від командувача військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ - медаллю «За сумлінну службу» та орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Про це йдеться в петиції, опублікованій на сайті Президента України. Її авторка, дружина полеглого Героя Наталія Шишкіна, зазначає, що Максим з початку повномасштабного вторгнення пішов до військкомату, а 15 березня 2022 року став на захист нашої Батьківщини.

Спочатку служив у 24 прикордонному загоні Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 2193) бойовим медиком. Потім боронив кордони Чернігівщини, а влітку 2022 року разом з побратимами героїчно тримали оборону в Донецькій області на Авдіївському напрямку. 

Взимку 2023 року Максим проходив навчання та був переведений у 15 мобільний прикордонний загін. Мужньо та сміливо виконував всі завдання під час штурму Донецької області Бахмутського напрямку, Харківської області Куп’янського напрямку. Останнім із завдань було визволення с. Кліщіївка Бахмутського напрямку Донецької області.

29 серпня 2023 року захисник отримав вогнепальне-осколкове поранення в голову (попередньо важке). У лікарні м. Дніпро І.І. Мечникова лікарі боролись за його життя. На жаль, 2 вересня 2023 року Максим помер внаслідок отриманого поранення під час виконання бойового завдання.

"Я пишаюсь своїм коханим чоловіком Максимом, адже він був люблячим і турботливим батьком двох синочків - Тимофія та Владислава, єдиним сином та гордістю для своїх батьків. Не кожен зможе дивлячись смерті в очі - стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боятися за своє життя - рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни. Шишкіним Максимом було врятовано не одну сотню життів наших захисників", - наголошує пані Наталія.

Сержанта Максима Сергійовича Шишкіна  нагородили (посмертно) орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Петиція про присвоєння звання Героя України наразі набрала 17 462 підписи з 25 тисяч необхідних. Підтримати звернення можна за посиланням.

Поділитися :