Новини

Будівництво Вінницького інноваційно-технологічного парку «Кристал» обіцяють завершити

1 серпня 2022, 16:11

Через воєнні дії на території України реконструкцію об'єкта тимчасово призупинили. Проте будівництво обіцяють завершити, тож Вінницький інноваційно-технологічний парк «Кристал» стане центром креативної економіки.

Як повідомляється на сторінці Вінницького муніципального центру інновацій, на цьому наголосили міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов й заступник міністра Іван Лукеря за результатами відвідання ІТП «Кристал» під час робочої поїздки у Вінницю 30 липня.

Зазначається, що будівельний майданчик інноваційно-технологічного парку «Кристал» був однією із локацій, яку відвідали посадовці разом із міським головою Сергієм Моргуновим та керівництвом області. ІТП «Кристал» - це проєкт зі створення першого в Україні муніципального інноваційно-технологічного парку, який Вінниця реалізує з 2018 року. Цей проект став можливий завдяки тривалій підготовці й кооперації всіх рівнів влади.

Він спрямований на посилення наявних і створення нових високотехнологічних та креативних індустрій у Вінниці та Подільському регіоні. ІТП «Кристал» забезпечуватиме якісну інфраструктуру і сучасний контент для резидентів і відвідувачів. На його базі заплановано створення: лабораторії Fab Lab для стартапів, ІТ-школи, понад 100 офісів, конференц-зали, коворкінгу, публічних просторів та дитячого техно центру.

У 2021 - 2022 роках велись будівельні роботи на об’єкті. Проте через воєнні дії на території України реконструкцію тимчасово призупинили.

Ми впевнені, що «Кристал» – стане місцем-магнітом для молодої та творчої молоді не лише Вінницької громади, а й усього Подільського регіону! Саме сюди можна буде прийти лише з ідеєю та знайти можливості для її реалізації, не від'їжджаючи за кордон чи в столицю, - йдеться у повідомленні. 

 

Поділитися :