Новини

Були вірними Батьківщині: Вінниччина провела в останню путь полеглих Захисників

6 листопада 2023, 12:11

Протягом останнього тижня, з 30 жовтня по 5 листопада, стало відомо про загибель тридцяти чотирьох захисників з Вінниччини: Михайла Пилипчака, Олега Левченка, Віталія Хупченка, Сергія Щербака, Дмитра Остапчука, Костянтина Сєдашева, Олександра Заливанського, Олександра Борими, Дмитра Кардаша, Юрія Пославського, Івана Ганюка, Дмитра Гоголя, Андрія Гайліса, Павла Андрюхова, Іллі Вінніченка, Миколи Дорошенка, Андрія Стогнія, Олександра Табурчака, Ярослава Різника, Андрія Дмитрука, Андрія Росовського, Івана Мирончука, Олександра Коломійця, Михайла Панасюка, Олександра Молокова, Віктора Покиньчереди, Артура Красного, Володимира Рабулеця, Олександра Чорнокозинського, Дениса Тлустого, Анатолія Кисіля, Сергія Дубчака, Дениса Куклінського та Володимира Медведєва.

Секретар Ладижинської міської ради Олександр Коломієць повідомив про загибель Михайла Пилипчака. Захисник поліг у бою 21 жовтня під час виконання бойового завдання.

На сайті Жмеринка.city повідомили про загибель захисника Донецького аеропорту Олега Левченка. У складі 81 окремої аеромобільної бригади Воїн виконував покладені на нього завдання. Навідник КПВТ з позивним «Льова» воював в Пісках, Водному, Опитному та брав участь в обороні Донецького аеропорту. Демобілізувався 3 вересня 2015 року. На жаль, мужній оборонець загинув внаслідок жахливого ДТП 30 жовтня поблизу Вінниці.

Студенянська громада повідомила про загибель Віталія Хупченка. Життя воїна Героя обірвалося 26 жовтня під час бою біля населеного пункту Роботине Запорізької області. 

Теплицька селищна рада повідомила про загибель Сергія Щербака. Захисник 15 червня цього року був призваний до лав ЗСУ по мобілізації. Проходив військову службу у кулеметному взводі 2 механізованого батальйону. Разом з побратимами перебував у найгарячіших точках на Донецькому напрямку. Оборонець поліг 25 жовтня у бою, боронячи Батьківщину.

Тростянецька громада повідомила про загибель Дмитра Остапчука. Захисник поліг 27 липня в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

Калинівський районний суд встановив факт смерті жителя м.Калинівки Костянтина Сєдашева, який вважався безвісти зниклим з 9 жовтня минулого року. Після захоплення рашистами рідного Луганська родина Сєдашевих вирішила виїхати на територію вільної України. Залишивши на окупованій землі рідний дім, у 2015 році Костянтин Сєдашев разом із рідними переїхав до Калинівки, де родина почала облаштовувати нове життя. Останній раз Захисник телефонував до рідних 7 жовтня 2022 року, а через два дні життя Героя обірвалося. Військовослужбовець загинув на очах у побратимів, але тіло загиблого Героя не вдалося евакуювати, тому він до рішення суду вважався зниклим безвісти.

Гайсинська міська рада повідомила про загибель Олександра Заливанського. Деякий час Захисник вважався безвісти зниклим, але декілька днів тому стало відомо, що 30 жовтня 2023 року на Донецькому напрямку життя Олександра Вячеславовича обірвали російські окупанти. 

Липовецька міська рада повідомила про загибель Олександра Борими. У лютому 2022 року за контрактом Оборонець став на захист України. У жовтні 2022 року після бою поблизу н.п. Безіменне на Херсонщині вважався безвісти зниклим. Тільки зараз вдалось ідентифікувати особу Захисника.

Погребищенська міська рада повідомила про загибель Дмитра Кардаша. Оборонець поліг 20 жовтня під час виконання розвідувального бойового завдання.

Калинівська міська рада повідомила про загибель Юрія Пославського. До війська Оборонця мобілізували в травні 2023 року. Поліг Воїн 21 жовтня у бою з окупантами. 

Літинська громада повідомила про загибель Івана Ганюка. Захисник прийняв свій останній бій 22 жовтня на Запорізькому напрямку.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Дмитра Гоголя та Андрія Гайліса

Андрій Гайліс став до лав Збройних сил України у червні цього року. Боронив Батьківщину у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади ім. кошового отамана К. Гордієнка. Брав участь у боях на Харківському напрямку. Життя воїна обірвалося 25 жовтня під час зіткнення із ворогом поблизу села Синьківка Куп’янського району.

Дмитро Гоголь із початком повномасштабного російського вторгнення вступив до Медичного Добровольчого Батальйону «Госпітальєри». Разом із побратимами протягом кількох ротацій поспіль надавав допомогу та евакуював поранених із найгарячіших ділянок фронту, а також рятував цивільних. Загинув на східному напрямку.

Гайсинська міська рада повідомила про загибель Павла Андрюхова. Життя захисника обірвалося 25 жовтня на Донецькому напрямку внаслідок мінометного обстрілу. 

Гайсинська громада повідомила про загибель Іллі Вінніченка. Воїн поліг 25 жовтня поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району на Донеччині. 

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Миколи Дорошенка. Захисник поліг 27 жовтня, потрапивши під обстріл з квадрокоптера рашистів у районі н.п. Лиман Перший Куп’янського району Харківської області.

 

Ладижинська міська громада повідомила про загибель Андрія Стогнія. Захисник прийняв свій останній бій 30 жовтня. 

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Олександра Табурчака. Оборонець поліг 24 травня у важких боях під Бахмутом, захищаючи територіальну цілісність України.

Іллінецька громада повідомила про загибель Ярослава Різника. Захисник поліг 23 жовтня в районі населеного пункту Степове Покровського району Донецької області.

Погребищинська міська рада повідомляє про загибель Андрія Дмитрука. Захисник помер в КНП «МЛЕ ТА ШМД» м. Запоріжжя внаслідок ускладнень соматичного захворювання.

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Андрія Росовського. Оборонець прийняв свій останній бій 29 жовтня. Андрій загинув через несумісні із життям травми, отримані внаслідок артилерійського обстрілу ворогом населеного пункту Роботине на Запоріжжі.

Хмільницька міська рада повідомила про загибель Івана Мирончука та Олександра Коломійця. Захисники полягли 29 жовтня у бою біля населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.

Погребищенська міська рада повідомляє про загибель Михайла Панасюка. Бойовий медик поліг 31 жовтня, захищаючи Україну від рашистського ворога.

Немирівська міська рада повідомляє про загибель Олександра Молокова. Захисник прийняв свій останній бій 31 жовтня. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Анатолія Кисіля. Воїн бив ворогів у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади ім. кошового отамана К. Гордієнка. Загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Синьківка Куп’янського району.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Віктора Покиньчереди. Воїн поліг 31 жовтня внаслідок артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Тавільжанка Харківської області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Сергія Дубчака та Дениса Куклінського

Сергій Дубчак воював у складі 65-ї окремої механізованої бригади. У гранатометному взводі був незамінним водієм: евакуйовував поранених, підвозив бійців на позиції тощо. Побратими спокійно довіряли йому свої життя, знали – не підведе. Разом із ними вінничанин бив рашистів на Запорізькому напрямку з весни минулого року. Та, на жаль, життєвий шлях самого Сергія трагічно обірвався. Це сталося у бою поблизу села Роботине 27 жовтня.

Денис Куклінський був серед тих, хто вже у перший день великого російського вторгнення рушили до центру комплектування військ. Його новою родиною стала 59-та окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка. З нею пройшов із боями від Миколаївського до Донецького напрямку. Сюди ж повернувся після важкого поранення та продовжив боротися з агресорами. За проявлену мужність і успішне виконання військових завдань був нагороджений нагрудним знаком «Золотий хрест». Серце воїна зупинилося за трагічних обставин 1 листопада цього року.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Артура Красного. Захисник поліг 1 листопада під час ракетного обстрілу рашистами біля села Кліщіївка Бахмутського району Донецької області. 

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Володимира Рабулеця. Володимир Рабулець у перші ж дні повномасштабної війни, у березні 2022 року, вступив до Жмеринського батальйону територіальної оборони та взяв до рук зброю, адже розумів, що лише так можна зупинити ненависного ворога та звільнити кожен захоплений супостатом населений пункт України. 3 листопада серце мужнього 56-річного воїна назавжди зупинилось.

Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька повідомила про загибель Олександра Чорнокозинського. Захисник прийняв свій останній бій 3 листопада на Чернігівщині. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Володимира Медведєва. Захисник пішов боронити Україну на самому початку повномасштабного вторгнення – 5 березня 2022 року. З рідної Вінниці поїхав у військову частину Харкова. Протягом року мужньо воював з окупантами. Життя Героя обірвалося 31 жовтня 2023 року. Загинув Володимир Медведєв під час бою у Запорізькій області. 

Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька повідомила про загибель Дениса Тлустого. 33-річний захисник віддав життя за Україну на Донеччині.

Схилімо голови в пам'ять про Героїв... Вічна шана Захисникам, що полягли, виборюючи незалежність... Щирі співчуття рідним та близьким...

Поділитися :