Новини

Бюджет громадських ініціатив: пріоритети та зміни

2 травня 2023, 15:41

Як в умовах повномасштабної війни реалізуються проєкти по Бюджету громадських ініціатив, які були проголосовані у 2021 році, але запит є на сьогоднішній день? Адже, враховуючи реалії життя та зміни у законодавстві, у цьому році опановуватиметься те, що планувалося у 2021 -му році. Які пріоритети, які зміни?

Відповідає начальниця інформаційно-аналітичного відділу Департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради Наталія Малецька

«Вінниця – місто, яке об’єднує в одну команду і жителів громади, і керівників. Це один із принципів демократичної побудови суспільства. І громадськість нашої Вінницької міської територіальної громади є активною в ініціативах та в прийнятті / реалізації рішень життя міста. Якраз «Бюджет громадських ініціатив» і покликаний на те, аби небайдужі громадяни могли реалізувати свої ініціативи. Востаннє конкурс проводився у 2021 році… Потім – війна… Разом із тим, проекти мають бути реалізовані… Тобто, 10 проєктів з того року мають пріоритети щодо реалізації. А влітку ми розпочнемо конкурс на опанування нових проектів. І це визначатиме вже новообрані і координаційна, і наглядова рада» - сказала пані Наталя в етері проекту «Рефлекторія».

Поділитися :