Новини

«Центр історії Вінниці» запрошує на віртуальну екскурсію вінницькою садибою Боруха Львовича

24 вересня 2020, 12:52

Учасники онлайн-екскурсії дізнаються де розташовувалась садиба Боруха Львовича, та як змінювалось призначення помешкання у різні періоди історії. 

Як повідомляється на Фейсбук сторінці Центру, учасники онлайн-екскурсії дізнаються, у якому історичному районі розташувалася садиба «сталевого короля» Вінниці Боруха Львовича та почують історію його родини. Ознайомляться з різними періодами життя цього помешкання, зокрема часом перебування тут кабінету головного отамана УНР Симона Петлюри. Прогуляються кімнатами садиби та побачать, де збереглося оригінальне оздоблення.

Зазначається, що захід безкоштовний, а кількість учасників не обмежена реєстраціями. Вестиме екскурсію заступник директора "Центр історії Вінниці " Сергій Гула. Віртуальна екскурсія «В гостях у мецената» пройде 25 вересня о 18:00. Трансляція  вестиметься на сторінці Департамент маркетингу міста та туризму також дублюватиметься на сторінці "Центру історії Вінниці" у Фейсбук. 

Довідка:

Борух Львович був одним із найзаможніших вінничан свого часу, репрезентував інтереси єврейської громади міста серед гласних міської думи. Заощадливий і водночас щедрий на благодійництво купець увічнив своє ім’я насамперед у металевих люках із власними ініціалами, а також завдяки ошатній садибі незвичної форми, що стала окрасою нашого міста й осередком освіти різних часів.

Поділитися :