Новини

"Час зняти шари забуття": вінничан запрошують до обговорення проєкту про збереження архітектурної спадщини регіону

4 листопада 2020, 15:00

На території Вінниччини - понад 150 маєтків, які належать до культурної спадщини не лише регіону, а й України. Проте більшість будівель перебуває в занедбаному стані. Як це виправити, обговорюватимуть у п'ятницю, 6 листопада у HUB "Місто Змістів".  

Як повідомили на фейсбук-сторінці HUB "Місто змістів", вінничан запрошують долучитись до обговорення проблеми занепаду архітектурних пам'яток регіону. На території Вінниччини знаходиться понад 150 маєтків відомих осіб ХІХ - початку ХХ століття. Більшість з них - у незадовільному стані, а деякі у найближчі роки можуть зникнути взагалі. 

Проєкт має на меті привернути увагу широкого загалу до забутих архітектурних пам’яток садибного будівництва кін. ХІХ- поч. ХХ ст. як зразків найвищого розквіту культури зазначеного періоду та до факту їх занепаду. Основне гасло проєкту - «Час зняти шари забуття».

Спікерами виступлять Юлія Лученко та Віталій Мельник. Організатори обговорення - ініціативна група "Час" та куратор проєкту "Маєтки. Контури історії" Юлія Лученко. Зустріч відбудеться у п'ятницю, 6 листопада в HUB "Місто Змістів" (вул. Пушкіна, 11). Початок - о 18 годині.

Зважаючи на карантинні обмеження, участь у заході можлива лише за попередньою реєстрацією. Максимальна кількість відвідувачів - 20 осіб.

 

Поділитися :