Новини

Чемпіонат з петанку пройшов у Вінниці

6 серпня 2021, 13:12

5 серпня на пляжі Хімік усі охочі могли спробувати свої сили у грі з французькими кулями.

Як повідомляють на Фб-сторінці VinSmart ЦЕНТР переможцями стали команда Victory у складі Павла Алєксєєва та Андрія Коцюбинського. Завідувачка організаційно-масового відділу КП «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Марина Філь розповіла «Місту над Бугом», що всі команди отримали подяки за участь, а переможці - цікаві та корисні призи.

«У Вінниці відбувся чемпіонат з петанку, в якому взяли участь 14 команд, із них було визначено 3 команди переможців, вони отримали цікаві корисні призи: це і карти пам’яті, і мишки, і павербанки – все, що зараз користується попитом, оскільки є необхідним», - розповіла пані Марина.

Подібні змагання вже проходили у нашому місті раніше. За словами Марини Філь вінничанам така гра сподобалась. Вона не потребує додаткової підготовки та має прості правила. Потрібно кинути металеву кулю якомога ближче до маленької дерев'яної, яка називається кошонет.

«Чемпіонат з петанку був організований відділом молодіжної політики Вінницької міської ради та комунальним закладом «Центр підліткових клубів за місцем проживання» і в ньому могли взяти участь абсолютно всі охочі, незалежно від віку, тому наші команди були дуже різноманітними: об’єднували і друзів, і знайомих, а також тато з донечкою брали участь. Всі команди отримали величезне задоволення від гри і я сподіваюся, що чемпіонат стане щорічним» - поділилася Марина Філь.

Петанк родом з Франції. Там ця гра таке ж національне надбання як Ейфелева вежа, «Марсельєза», суп буайбес та Зінедін Зідан. Французи грають у петанк на площах та вулицях міст. Полюбляють цю гру і у Лондоні та в Барселоні. Там проводяться міжнародні змагання та різні турніри, під час яких визначають найкращих. Тепер петанк матиме майбутнє і у Вінниці.

Поділитися :