Новини

Черкаси перейматимуть досвід Вінниці у сфері транспорту

3 березня 2023, 17:01

Делегація з Черкас вивчала успішні практики Вінниці у транспортній інфраструктурі для подальшого їх впровадження. 

Сьогодні, 3 березня, у Вінниці перебувала офіційна делегація Черкаської міської ради на чолі із першим заступником міського голови Сергієм Тищенком. Як повідомляють у міській раді, гості приїхали, аби перейняти досвід впровадження транспортної реформи.

Перебування черкасців у Вінниці розпочалася із зустрічі з заступником Вінницького міського голови Миколою Форманюком, керівниками профільних департаментів та комунальних підприємств.

«Ми завжди відкриті до співпраці та готові ділитися досвідом із нашими колегами. Це надзвичайно важливо, а тим більше у цей важкий час, коли маємо бути як ніколи згуртованими та підтримувати один одного», – наголосив, вітаючи делегацію, заступник Вінницького міського голови Микола Форманюк.

Такою делегацією приїхали до Вінниці вперше. перший заступник Черкаського міського голови Сергій Тищенко каже, що передусім цікавить досвід Вінницького муніципалітету з розвитку громадського транспорту та розбудови відповідної інфраструктури.

«Транспортна галузь у Вінниці досить активно розвивається, тому ми приїхали, щоб поспілкуватися та дізнатися, яким чином можна впровадити це й у нашому місті», – додав Сергій Тищенко.

Як розповів, директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін, у нашому місті робота у цьому напрямі триває з 2012 році, коли впровадили транспортну реформу. Відтоді вдалося значно збільшити рухомий склад та кількість маршрутів.

Як усе працює на практиці черкасці мали змогу побачити безпосередньо, відвідавши КП «Вінницька транспортна компанія». Вони ознайомились з роботою інспекторів із паркування, досвідом розбудови велоінфраструктури та напрацюваннями КП «Вінницякартсервіс», зокрема щодо функціонування системи оплати проїзду.

«Вінниця справила незабутнє враження. Ми багато дізналися про успішні практики у транспортній інфраструктурі. Надалі ці знання зможемо використати й для розвитку нашого міста. Зі свого боку будемо раді вітати у Черкасах делегацію з Вінниці. Вже сьогодні від нас ви маєте офіційне запрошення», – каже Сергій Тищенко. 

Поділитися :