Новини

Чілдрен Кінофест пройшов у Вінниці на ура: його відвідали 2 тисячі глядачів

19 червня 2024, 10:09

Завершився 11-й міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест». Майже 29 000 глядачів і глядачок долучилися до безкоштовних показів у кінотеатрах та онлайн й  обрали найкращу дитячу стрічку.

Про це Радіо "Місто над Бугом" розповіла координаторка «Чілдрен Кінофест» у м. Вінниця Софія Чонка. 

Кінопокази проходили в кінотеатрах Києва, Львова, Житомира, Дніпра, Луцька, Одеси, Полтави, Хмельницького Чернігова та Вінниці. У нашому місті  фільми демонструвалися в одному з найбільших кінотеатрів «СінемаСіті». Як зауважила Софія Чонка, за всі дні проведення заходу, а це з 7 по 16 червня, його відвідало 2 тисячі глядачів. Зареєструватися індивідуально на безкоштовні кіноперегляди можна було на сайті фестивалю. Також реєструвалися організовані групи дітей з різних організацій та центрів.

"За 10 днів кінофестивалю його відвідали майже 2 тисячі дітлахів. Це різні групи з шкільних таборів, ВПО з центрів «Я.Маріуполь», «Центр підтримки Бахмута», а також діти, які самі реєструвалися на сайті Чілдрен Кінофесту. В цілому, у всіх дітей були приємні емоції та враження. Тож можна сказати, що Кінофест пройшов на ура", - зазначила координаторка «Чілдрен Кінофест» у м. Вінниця Софія Чонка.

Найкращим фільмом фестивалю за підсумками глядацького голосування стала  німецька пригодницька комедія «Літо Сюрпризів». Це екранізація дитячої книги німецького письменника Мартіна Музера про першу подорож хлопчика Фіна. Також, у межах фестивалю всьоме відбувся Дитячий кіноконкурс. Організатори отримали понад 80 заявок з усієї України, серед яких обрали 16 фіналістів. Переможців визначило професійне журі українських кінематографістів. Ґран-Прі й нагороду у  розмірі 10 000 грн здобула пластилінова анімація «Добрі новини» шестирічної Марі Джур з міста Київ. Усі фільми-фіналісти можна переглянути на YouTube-каналі «Чілдрен Кінофесту».

Поділитися :