Новини

Цими вихідними вінничани можуть зробити щеплення вакциною CoronaVak у Центрі вакцинації населення

10 червня 2021, 13:01

Наявну у Вінницькій ТГ вакцину Pfizer та AstraZeneca використовуватимуть лише для ревакцинації.

Центр вакцинації населення розмістять у торгово-промисловій палаті "Експоцентр", що по вулиці Соборна, 68. Щеплюватимуть вінничан вакциною "CoronaVac", якої наразі місто має достатньо. Про це "Місту над Бугом" розповів директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш. Він наголосив, що зробити щеплення вакциною китайського виробництва "CoronaVac" можуть усі охочі вінничани, яким виповнилося 18 років. Робити перше щеплення вакцинами CoviShield/AstraZeneca та Pfizer наразі можливості немає, тому що наявні вакцини зарезервовані лише для проведення ревакцинації, – пояснив Олександр Шиш.

"У нас в достатній кількості є вакцина "CoronaVaс" люди чекають "Pfizer". А "Pfizer" та "AstraZeneca" зараз ідуть на ревакцинацію. Для першої дози у нас достатня кількість китайської вакцини "CoronaVaс", і нею можна щепити людей 18+. Наступне надходження "Pfizer" для першої дози буде через 10 днів, як нам обіцяють. Тому вакцини є", – розповів Олександр Шиш.

Також Олександр Шиш зазначив, що наразі у Вінниці працює 6 мобільних бригад, які роблять щеплення жителям територіальної громади. За день одна бригада може щеплювати до 50 осіб.

"Працюють мобільні і стаціонарні пункти. У кожному Центрі є стаціонарний пункт щеплення від Covid-19, який викликає людей по запису в списку очікування і пропонує щеплення "CoronaVaс". У нас є мобільні бригади, які вакцинують категорії відповідно до затвердженого Міністерством охорони здоров'я етапу щеплення. Тобто мобільні бригади щеплюють, кого треба щепити стаціонарні пункти щеплюють того, хто хоче, хто очікує через "Дію", через списки очікування",  пояснив Олександр Шиш.

Додамо, Центр вакцинації від Covid-19 у Вінниці працюватиме з 10:00 до 14:00. Усім, хто планує отримати вакцину, обов’язково треба мати паспорт громадянина України. А вінничанам, які не мають підписаних декларацій з сімейними лікарями, окрім паспорта, необхідно взяти з собою довідку про присвоєння ідентифікаційного коду.

"В Києві, Одесі, у Львові була така ситуація, що люди приходили ті, які бажають щепитися поза листом очікування на 9 годину, а щеплювалися о 16-ій. І щоб не було такої ситуації, яка дискредитує щеплення, ми прийняли рішення: щеплення по листу очікування буде проходити в Центрах, стаціонарних медичних закладах, а ті, хто не перебуває в листі очікування, тобто інші охочі от вони прийдуть в "Експоцентр", – додав Олександр Шиш.


Вінничани, які хочуть потрапити до листа очікування вакцинації від COVID-19, мають

  1. зареєструватись на порталі або у застосунку "Дія"
  2. перейти у розділ “Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19”
  3. зазначити сферу діяльності
  4. обрати місце, в якому хочуть вакцинуватися.
  5. та чекати на повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Поділитися :