Новини

Цьогоріч у Вінниці на конкурс соціально-культурних проєктів подали понад 30 заявок

5 квітня 2021, 12:37

Це вдвічі більше, ніж минулого року.

Як повідомила "Місту над Бугом" Наталя Малецька, керівниця інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості міської ради, загалом на участь у конкурсі соціально-культурних проєктів, які профінансують за бюджетні кошти, було подано 32 заявки від 25 громадських організацій. Вперше свої проєкти могли подати представники місцевих громад, приєднаних до Вінниці. Двом авторам проєктів відмовили в участі у конкурсі.

"Розглядалися 30 проектів на засіданні конкурсної комісії. 1 проект було відхилено від участі у зв'язку з тим, що немає 6 місяців до подачі проекту на конкурс і ще 1 за заявою авторки. І, власне, вже опублікували попередній рейтинг. На наступний вівторок заплановане наступне засідання конкурсної комісії, де визначать переможців конкурсу соціально-культурних проектів, які фінансуватимуться за кошти бюджету Вінницької міської громади", – розповіла Наталя Малецька.

Зауважимо, конкурс проєктів, розроблених інституціями громадянського суспільства, проводять у Вінниці з 2012 року. За цей час вдалося реалізувати 116 проєктів. Цього року в бюджеті Вінницької міської територіальної громади на їх фінансування передбачили 1 млн грн. Мінімальний розмір фінансової підтримки – 25 тис. грн та максимальний – 100 тис. грн. Внесок громадської організації, яка хоче реалізувати свій проект на території Вінницької міської громади, має бути не меншим 15% від його кошторису.

Поділитися :