Новини

Цьогоріч у Вінниці полагодили інженерні мережі у 12 багатоповерхівках 

1 вересня 2022, 12:18

 

Наразі роботи тривають ще у 5 будинках. Тут замінюють системи водопостачання та опалення. 

На сайті міськради зазначають, що у Вінницькій міській територіальній громаді на замовлення департаменту житлового господарства проводять сезонні роботи із заміни внутрішньобудинкових інженерних мереж, які за період експлуатації стали непридатними. Це роблять для того, щоб покращити якість послуги холодного та гарячого водопостачання та опалення.

Директор міського департаменту житлового господарства Роман Фурман розповів, що за перше півріччя роботи з модернізації інженерних мереж провели вже у 12 будинках. Наразі роботи тривають у 5 багатоповерхівках. Виконують роботи з заміни систем водопостачання та опалення. 

Оновлення інженерних мереж - це важливо, адже саме від належного стану мереж залежить чи зможуть містяни отримувати якісні послуги безперебійно. Окрім того, оновлення цього конструктивного елементу унеможливить виникнення аварійних ситуацій всередині будинку. Усі українці неодноразово чули про те, що в умовах війни зима буде дуже складною. І вінничани – не виключення. До нас постійно надходять звернення по допомогу в оновленні будинків. Ми робимо усе можливе, аби допомогти усім охочим, але зараз відчуваємо труднощі з фінансуванням та допомогти усім, на жаль, не в змозі. Тому я закликаю вінничан зробити усе, що в їхніх силах, та підготуватися до опалювального сезону вже зараз, – каже Роман Фурман. 

Насамперед департамент житлового господарства розглядає ініціативи співвласників багатоповерхівок, які готові взяти участь у співфінансуванні робіт капітального характеру, - каже його керівник. Зараз сили комунальників зосереджують на модернізації конструктивних елементів, що допоможуть вінничанам підготувати будинки до опалювального сезону.

У мерії нагадали, що роботи з модернізації багатоповерхівок виконують в рамках Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства Вінниці на 2019-2024 роки та на умовах дольової участі, де мешканці сплачують 30% вартості, а решту – 70% – фінансують з бюджету громади. У разі, якщо жителі бажають створити об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, то один з видів капітальних робіт вони можуть отримати за кошти міського бюджету.

Поділитися :