Новини

Цьогоріч у Вінницькій міській ТГ реалізують рекордну кількість проєктів-переможців "Бюджету громадських ініціатив"

14 лютого 2022, 10:10

Це 23 ініціативи, 6 з них – поруч із навчальними закладами.

Як ідеться на сайті міської ради, біля ліцею №33 створять "Культурно-освітній простір просто неба", а на території школи №5 – осередок "Острівець здоров’я". У ліцеї №19 проведуть турнір з вуличних видів спорту. На території школи №27 з’явиться екологічний осередок, а біля ліцею №15 – екологічна стежинка Теренкур. Великокрушлинецька гімназія отримає спортивно-ігровий комплекс "ДРАЙВ". 

"Ці ініціативи передбачають облаштування майданчиків, тематичних локацій, які мають екологічне, культурно-освітнє та спортивно-оздоровче спрямування", – каже начальниця інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості міської ради Наталія Малецька.

Проєкти-переможці:

  1. Великий проєкт № 33 "Культурно-освітній простір просто неба" (3247 голосів). У його рамках на Вишеньці між будинками №18 та 20 на вулиці Василя Порика облаштують відкритий культурно-освітній простір. Це буде місце для співпраці закладів освіти, культури та громадських організацій з вільним доступом для жителів та гостей міста. Важливою складовою проєкту є дбайливе ставлення до навколишнього середовища - всі дерева збережуть, місця з ґрунтом засіють травою.
  2. Великий проєкт №48 "Острівець здоров’я" (2650 голосів). Його реалізація передбачає облаштування спортивного майданчика на вулиці Б. Ступки, 18. Тут діти і дорослі зможуть займатись фізичною культурою та спортом. На цьому майданчику будуть проводити спортивні свята і змагання.
  3. Великий проєкт № 63 "Битва районів": турнір з вуличних видів спорту для молоді міста" (1405 голосів). На Старому місті на перехресті вулиць 8 Березня та Северина Наливайка облаштують спортивну зону з майданчиком для проведення турніру із вуличних видів спорту для жителів Вінницької громади.
  4. Великий проєкт №53 "Затишна шкільна площа в Тяжилові" (2691 вінничанин). Тут планують створити екоцентр для емоційного розвантаження, де проводитимуть родинні свята та фестивалі. Це буде місце для сімейних прогулянок, заходів за участі батьків, учнів та вчителів. У центрі локації встановлять годинник як символ цінності кожної хвилини життя. 
  5. Малий проєкт №44 "Екологічна стежинка Теренкур" (1337 голосів). У рамках ідеї передбачено облаштувати тематичні локації, які поєднані стежиною здоров’я та є базою для різнопланових екологічних заходів із залученням жителів Великої Вінниці.
  6. Великий проєкт №60 "Спортивно-ігровий комплекс "ДРАЙВ". За нього віддали 884 голоси. Саме на території Великокрушлинецької гімназії облаштують спортивно-ігровий майданчик.

Поділитися :