Новини

Цьогоріч у Вінницькій територіальній громаді реалізують 10 проєктів з 23 затверджених Бюджетом громадських ініціатив

24 січня 2023, 17:39

Більшість з проєктів пов'язані з покращенням благоустрою в місті та на приєднаних територіях. Серед них є проекти, які стосуються освіти, медицини та культури. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник міського голови Андрій Очеретний. 

Зазначається, що минулого року конкурс проєктів Бюджету громадських ініціатив був призупинений і всі видатки перенесли на 2023 рік. Причиною тому стали певні обмеження в частині фінансування, які наклала Постанова КМУ №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».

Але попри складнощі нам все одно вдалося реалізувати дещо з запланованого. Йдеться про модернізацію дитячого майданчика в районі Сабарова у 2022 році.

Зараз ця рекреаційна зона дуже популярна серед місцевих мешканців, тож маємо надію на те, що десять запланованих проєктів на цей рік теж принесуть користь та радість вінничанам, - пише заступник міського голови. 

Паралельно також почали шукати нові можливості для стерилізації безпритульних кішок та котів, щоб запобігти неконтрольованому збільшенню їх популяції.

Важливо, щоб ініціативи, підтримані громадою Вінниці були реалізовані! Ще один крок до Європейського Союзу та принципів участі громадян в житті громади, - пише пан Андрій. 

Поділитися :